27

dec

esmee-denters-14-hd-wallpaper-hdwallwide.com_
In Lifestyle \ Evenementen, Muziek

Passiescore:

Uniek interview met Esmee Denters

Door Redactie

“Ze was een tijdje van de radar verdwenen: Esmee Denters. Één van Nederlands grootste en bekendste artiest met potentie van de afgelopen jaren. Esmee werd ontdekt in 2006 toen haar zangkwaliteiten in haar eigen opgenomen Youtube-filmpjes werden opgemerkt door platenlabel ‘Tennman Records’, het label van Justin Timberlake. Esmee haar grootste hit was ‘Outta Here’ die plekken in meerdere hitlijsten wereldwijd veroverden.

Na deze wereldhit, is het sinds 2010 stil rondom Esmee Denters. Op social media werd de vraag gesteld: ‘Waar is Esmee Denters gebleven?’. Dit veranderde al snel toen zij vorig jaar opeens verscheen in The Voice UK! Uiteraard stonden alle coaches te popelen om met Esmee samen te werken, maar toch koos zij ervoor om met will.i.am in zee te gaan. Helaas en erg onverwachts, viel Esmee af bij de eerste ronde van de knock-outfase. Toch heeft dit Esmee sterker gemaakt en sindsdien is ze ‘back on track’ en werkt ze hard aan een nieuwe project: Symphony31, een uniek muziekevenement. Emily interviewde Esmee om meer te horen over dit nieuwe project, over haar toekomstplannen en over haar ervaringen van de afgelopen jaren.

Hoe gaat het met jou Esmee? Waar ben je momenteel zo mee bezig?

“Het gaat ontzettend goed met me dankje! Ik ben bezig met het schrijven van nieuwe nummers in de studio. En ik ben me aan het voorbereiden voor Symphony31 en een aantal andere optredens die op de planning staan voor volgend jaar waar ik ontzettend veel zin in heb! Ook ben ik weer actief bezig met mijn YouTube kanaal (youtube.com/esmeedenters). Ik vind het super leuk om mensen via mijn Vlogs een kijkje te geven in mijn leven.”

Kan je mij iets meer vertellen over Symphony31?

“Symphony 31 is een uniek event dat zich plaatsvindt op 2 en 4 april 2016 in Ahoy. Waarbij bekende dance hits door DJ Ronald Molendijk en het Orkest van Maurice Luttikhuis in een nieuw jasje gestoken worden met behulp van verschillende gastartiesten. Ook ik draag mijn steentje bij aan dit event!”

Kan je al iets verklappen over jouw rol in dit enorme event?

“Ik ben heel enthousiast dat ik gevraagd ben als een van de gastartiesten die zal optreden. We hebben al een nummer klaar staan voor het event dit is een cover van Major Lazer’s ‘Lean On’. Deze is ook al verkrijgbaar in de Itunes Store dus als je een beetje de smaak te pakken wilt krijgen, ga die dan zeker downloaden/beluisteren!”

Welke andere grote namen werken mee aan Symphony31?

“Ik weet dat Charly Luske al bevestigd is als een van de artiesten. Verder kan ik helaas nog niets verklappen…”

Hoe ben je bij dit project terecht gekomen?

“Ik zat vorig jaar bij RTL Late Night te vertellen over mijn deelname aan The Voice UK en door dit interview kwam de interesse bij Frits en Ronald degene die het event hebben opgezet.”

Wat is er allemaal op jouw pad gekomen na jouw deelname aan The Voice UK?

“Ik heb ontzettend veel lieve reacties gehad van de mensen thuis. Ook was er natuurlijk veel interesse in de media en mensen die samen wilde werken waaronder Symphony 31, wat ontzettend fijn is! Ik ben met nog een aantal andere projecten aan de slag maar hier kan ik jammer genoeg nog niet veel over zeggen.”

Vond je het moeilijk om The Voice UK te verlaten bij de knock-outronde?

“Ik vond het heel jammer dat ik niet in de Liveshows stond, maar ben super trots dat ik het zover geschopt heb als Nederlandse. Er is zoveel talent in Engeland! Ik deed ook meer mee met het programma omdat ik mijn verhaal wilde vertellen. Zoveel mensen vroegen waar is die Esmee gebleven? Alsof ik zelf had besloten om geen muziek meer te maken. Ik ben iemand die heel erg gelooft dat alles om een reden gebeurt en het had niet zo mogen zijn, maar ik ben wel weer een ervaring rijker!”

Wat vond je van de trending topic op social media ‘Waar is Esmee Denters’ een tijd geleden?

“Ik wist niet dat het een trending topic was, haha. Wel wist ik dat veel mensen zich afvroegen waar ik was. Vandaar ook mijn beslissing om mee te doen met The Voice UK zodat ik kon vertellen wat er in de tussentijd allemaal gebeurd was.”

Wat heb je in de tijd tussen jouw grote succes in Amerika en jouw come-back bij the Voice gedaan?

“Ik ben naar Londen verhuisd nadat ik hoorde dat mijn label geen nieuw album meer met me wilde maken. Ik wist dat ik zelf verder moest gaan en had al veel opgetreden in Engeland en daar twee keer in de Top 10 gestaan in de hitlijst. Ik ben altijd al geinspireerd geweest door de ‘Londense Music Scene’ en wilde hier weer mijn passie voor de muziek hervinden. Het was best heel moeilijk om een nieuw leven op te bouwen in een vreemde stad, maar dat is uiteindelijk gelukt. Vandaar dat ik ook in Engeland meegedaan heb met The Voice.”

Wat zijn jouw toekomstplannen na Symphony31?

“Ik wil gewoon zoveel mogelijk optreden en met andere creatieve mensen samen werken om mooie dingen neerzetten, of dat nu in Amerika, Nederland of Engeland is, dat maakt verder niet uit. Ik heb in het verleden veel in het voorprogramma van andere artiesten gestaan, maar het is mijn droom om op een dag zelf een eigen show te hebben waarmee ik kan touren.”

Ik hoop jullie te zien bij Symphony31. Ga voor kaartjes naar www.symphony31.com en volg vooral mijn Youtube-kanaal!

esmee-denters-14-hd-wallpaper-hdwallwide.com_

Tekst: Emily Dreijer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.