13

aug

Poes Wendy 1
In Lifestyle \ Special

Passiescore:

Het allerbeste voor mijn katten tijdens de hitte

Door Redactie

Zoals jullie misschien wel weten heb ik twee katten: Jake en Calvin. Jake is een cyperse kater en Calvin is een Pers, ook een kater trouwens. Ik ben behoorlijk alert op hun voedingspatroon en en dat komt met name omdat katten redelijk vaak blaasgruis of een blaasontsteking hebben. Alleen het beste is goed genoeg voor mijn jongens.

Veel katten drinken graag uit de kraan of uit een bakje. Jake vindt het heerlijk om uit de kraan te drinken, hij speelt er dan ook een beetje mee. Calvin is stiekem een beetje lui en vindt het prima om gewoon zijn water uit een bakje te drinken.

In het grootste deel van de huishoudens staan namelijk de voerbak en drinkbak direct naast elkaar. Toch is dat voor de kat onnatuurlijk, die is gewend om een andere plek op te zoeken als ze wil drinken. Het is dan ook goed de voerbak en drinkbak minimaal twee meter uit elkaar zetten. Katten drinken trouwens het liefst uit een grote platte bak zodat ze hun snorharen niet stoten.

efb725345ff88942589486029816b307

Het gebit van de kat is ooit bedoeld voor het snijden en scheuren van spiervlees. Zodoende heeft de kat minder behoefte om voeding te kauwen en heeft het, in vergelijking met de hond, relatief minder kiezen. Van nature eten katten kleine prooidieren, zoals muizen. Een kat eet hierdoor verspreid over de dag 10 tot 20 kleine maaltijden. Hun maag heeft een kleine vullingscapaciteit.

a52b5a513b078c5178e78226e207ee2e

De reguliere voeding, zoals kattenbrokken en natte voedingen, zijn allemaal complete voedingen. Droogvoer bevat weinig water daardoor is het lang houdbaar en dus mogelijk om de hele dag een bakje brokken te laten staan. Door het hoge vochtgehalte is natvoeding bederfelijker dan droogvoeding. Daardoor kan natvoeding niet de hele dag blijven staan. Mijn katten krijgen vrijwel altijd droogvoer. Ik geef ze natvoer echt als traktatie. Ze vinden he heerlijk, vooral als het een beetje opgewarmd is. Dit komt doordat van natvoeding meer aroma af komt dan van droogvoeding.

Voor de voerbak geldt trouwens dat hij uiteraard niet naast de kattenbak mag staan. Wij hebben de eettafel toch ook niet op het toilet staan? En ik wil het allerbeste voor mijn katten, daarom haal ik ook mijn voeding bij Brekz.

Poes Wendy 2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.