31

jul

IMG_6154
In Lifestyle \ Special

Passiescore:

Vakantiegeld: hoe besteed jij dit?

Door Redactie

Wat doe je met je vakantiegeld als je door corona hebt besloten om niet op vakantie te gaan? Ga je niet naar het buitenland, blijf je in Nederland of ga je helemaal niet weg? Ook thuis kun je een vakantiesfeer creëren. De meeste Nederlanders in loondienst krijgen vakantiegeld en dat is normaal gesproken een leuk extraatje voor de vakantie. Maar wat kun je er nog meer mee doen? Winkelen, sparen of een grote aankoop kopen, die je toch al langer van plan was? Je hoeft natuurlijk je vakantiegeld niet aan vakantie uit te geven. Een derde van de mensen gebruikt het vakantiegeld echt voor vakantie maar ook voor een grotere uitgave. In dit artikel vind je een aantal mogelijkheden om je vakantiegeld goed te besteden. We zetten de opties voor je op een rij.

Huis verbeteren

Wat dacht je ervan om een bepaalde kamer in je huis op te knappen? Klusjes die je altijd laat liggen en waar je nooit zin in hebt. Je tuin, een hobbykamer of juist de woonkamer. Nu kun je je vakantiegeld goed besteden. Of is het misschien toch de aanschaf van de droomkeuken met super oven? Daar kan ik me nu al op verheugen!

EG Photography

EG Photography

Investeren

Je kunt bijvoorbeeld het vakantiegeld apart zetten als een investering en dit gaan beleggen om er proberen meer geld van te maken. Met een klein bedrag kun je al investeren.

Iemand verrassen

Misschien wil je juist wel iemand in het zonnetje zetten. Een belangrijk persoon die er altijd voor je is als mantelzorger of gewoon als verrassing? Of geef je partner een bijzonder cadeau als dank voor de liefde die hij je altijd geeft. Ook kun je jezelf natuurlijk eens goed verwennen met een lekkere beautybehandeling of een lekker diner. Tegenwoordig maken de leukste en beste restaurants een heerlijk thuisdiner waarbij je zelf de finishing touch doet. Dat staat nog op mijn lijstje voor deze zomer! Of een weekendje weg waar ik naar op zoek ben.

Schulden aflossen

Heb je zelf nog een studieschuld of andere schuld? Dan kun je er ook voor kiezen om dit (gedeeltelijk) met je vakantiegeld af te lossen. Nu is het moment! Ook door het aflossen van je hypotheek krijg je misschien lagere maandlasten. Is dat een optie?

Grotere aankoop doen

Je kunt jezelf ook een nieuwe boot of auto permitteren als je vakantiegeld spaart. Maar misschien moet je daarvoor ook nog een kleine lening aanschaffen. Geld lenen is tegenwoordig best gemakkelijk. Je zult jezelf misschien afvragen hoeveel kan ik lenen? Dit kun je eens checken op rente.nl.

Weet jij al wat je met je vakantiegeld gaat doen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.