7

sep

Monthly Workout sept
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Monthly workout september: Yoga!

Door Redactie

In de nieuwe maandelijkse rubriek ‘Monthly Workout‘ schrijf ik iedere maand over een snelle, effectieve workout die leuk is om te doen en ervoor zorgt dat je in vorm blijft. In de maand september: Yoga!

Monthly Workout sept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zomervakantie is helaas afgelopen en het echte leven is weer begonnen. Iedereen is weer aan het werk of  gaat weer naar school. Persoonlijk leid ik zelf  sinds de vakantie een druk leven: stagelopen, sporten, schrijven, een sociaal leven hebben en dan ook nog thuis alles op orde houden. Af en toe vind ik het heerlijk om met behulp van yoga even te ontspannen aan deze drukte. Persoonlijk vind ik het zelf heerlijk om thuis op mijn eigen matje oefeningen te doen maar in de sportschool groepslessen yoga volgen is ook een mogelijkheid.

Yoga is een sport waarvan je heerlijk tot rust komt. Een groot voordeel van yoga is dat het geschikt is voor iedereen en leeftijd en conditie niet uitmaken. Je kiest zelf welke oefeningen jij doet en op welk tempo en welke wijze. Behalve het bevorderen van je spierkracht en je lenigheid is yoga ook goed voor je geestelijke gezond. Door yoga neemt de stress in je lichaam af en ervaar je innerlijke rust. Dit is te danken aan de meditatie die bij yoga hoort. Door yoga wordt je je ook bewust van je ademhaling en leer je op een betere manier te ademen.

yoga

 

 

 

 

 

 

 

 

Genoeg redenen om aan yoga te doen dus! Omdat ik zelf nog weinig meditatieve ervaring heb die bij yoga nodig is, verzin ik dit keer zelf geen workout. Yoga is een sport waarbij je moet lusiteren naar geest en lichaam en een voorgeschreven workout is daarvoor niet geschikt. Persoonlijk doe ik zelf het liefst aan yoga in de sportschool tijdens groepslessen of thuis met behulp van filmpjes van Youtube. Zo ontdek ik verschillende oefeningen en beslis ik welke voor mij het fijnst zijn. Een fijn filmpje van Youtube voor beginners is hier te vinden. Daarnaast zijn er ook verschillende fijne apps te vinden in de Appstore waarbij je door middel van filmpjes begeleid wordt. (zelf gebruik ik de app Yoga).

Bij yoga is het wel belangrijk dat je goed luistert naar je lichaam. Rust vinden en in contact staan met jezelf en de natuur is tijdens yoga het belangrijkst, het fysieke aspect wat minder. Als je last hebt van bepaalde spieren of zwanger bent, kun je sommige oefeningen beter niet doen. Vraag hier over advies aan een yogadocent.

Welke yoga oefeningen vind jij het fijnst?

Monthly workout wordt geschreven door Christel Schreuders 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.