26

sep

super-crunch-b_300-e1283771575134
In Sport \ Gadgets

Passiescore:

4x Fitness accessoires voor thuis

Door Redactie

Als sportfanaat sport ik het liefst iedere dag. Helaas heb ik niet iedere dag tijd om naar de sportschool te gaan. Zodat ik thuis toch makkelijk kan sporten, heb ik een aantal fitness accessoires aangeschaft zodat ik thuis mijn workouts kan doen!

Als ik het over fitness accessoires heb, bedoel ik geen dure fitnessapparaten of dvd’s met workouts. Ik heb het over fijne, goedkopere sportspullen die weinig plek innemen, waarmee je thuis iedere spiergroep kan trainen, zoals dumbnells.

yoga

Yogamat
Yoga is om verschillende redenen goed voor je. (Zie ook Monthly Workout: Yoga). Je wordt er lenig van, focust je beter op je ademhaling en je krijgt sterkere spieren. Het is ideaal om een eigen matje in huis te hebben: je  kunt trainen waar en wanneer je maar wil, en als het mooi weer is ga je lekker in de tuin aan yoga doen! Behalve voor yoga kun je het matje ook gebruiken voor buikspieroefeningen.

Dumbnells

Dumbnells kun je voor verschillende oefeningen gebruiken. Gebruik ze om je armspieren te trainen, maak buikspieroefeningen er moeilijker mee of gebruik ze bij je squats. Het is handig om dumbnells van verschillende gewichten in huis te hebben. Je kunt dan de moeilijkheidsgraad van je oefeningen opbouwen.

Gymbal
Een gymbal (ook bekend als fitnessbal) gebruik je voor oefeningen waarmee je je houding, stabiliteit en spieren traint. Hij neem iets meer plek in, maar als je er ruimte voor hebt is het zeker waard om deze aan te schaffen.

gymball_oefeningen_3

Springtouw
Een van de beste manieren om je conditie te verbeteren is door af en toe te touwtje springen. Het is een optie om je springtouw van vroeger te gebruiken, maar je kunt ook een professioneler springtouw aanschaffen die fijner in gebruik zijn en geschikter om dagelijks mee te sporten.

Welke fitness accessoires heb jij allemaal thuis?

Door: Christel Schreuders 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.