16

mei

Uitgelicht surfen
In Sport \ Surfen

Passiescore:

Zomer? Surfen!

Door Redactie

Feel the summer breeze! Surfen is een echte sport voor in de zomer. Lekker op het strand liggen en tussendoor wat golven meepakken. Genieten was de zon en de vrijheid. Dus ben je nog op zoek naar een sport voor in de zomer? Kijk dan eens naar surfen. Dit kan namelijk ook gewoon in Nederland!

Je hebt veel verschillende vormen van surfen. De bekendse is toch wel Golfsurfen – het gewone surfen. Tijdens het surfen laat je je door de kracht van de aanrollende golven van de branding naar het strand ‘rijden’. Dan heb je nog Skimboarden. Hiermee verplaatst men zich met een kleine plank over het water. Vaak wordt deze vorm beoefend op een dunne laag water langs het strand.

De meeste vormen die je in Nederland tegenkomt zijn toch wel windsurfen en kitesurfen. Bij windsurfen zit er een zeil aan de surfplank gemonteerd en wordt er een giek gebruikt om het zeil mee te bedienen. Bij kitesurfen kom je vooral vooruit door de kite ofwel vlieger. Je staat op een kleine plank en laat je voortrekken. Gaaf toch?!

Collage surfen

Dit klinkt allemaal erg sportief! Bovendien hoef je niet per se naar het buitenland toe om het te leren. Er zijn diverse indoor surfbanen in Nederland zoals Dutch Water Dreams. En windsurfen en kitesurfen kan je gewoon in de Noordzee leren.

Wil je je er nog meer in verdiepen en zelfs al uitproberen? Kom dan het Pinksterweekend naar Noordwijk. Hier is dan het Kiteboard Open event. Op 23, 24 en 25 mei kun je kijken naar surfwedstrijden en zelf ook nog clinics volgen voor kitesurfen, golfsurfen, standup paddle en skimboarden. Verder zijn er veel leuke bandjes en een gave beachparty. Kijk voor meer informatie op de website.

Surfen sport

Heb jij nu ook helemaal zin in de zomer? En wordt surfen één van jou sporten? Laat het ons weten via Facebook, Twitter en/of Instagram

Door: Dewi Sanders

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.