8

jul

Cruise 2
In Travel \ Geen categorie

Passiescore:

Cruisen is helemaal hot

Door Tamara Schellekens

Dit jaar ben ik erg laat met het boeken van mijn vakantie. Ik was nog een beetje zoekende, maar het lijkt er nu op dat ik naar Florida en de Bahama’s zal gaan. En zit na te denken om dit jaar een cruise te gaan maken. 

Ruim drie jaar geleden maakte ik een minicruise naar Newcastle. Dat was leuk en voor mij de eerste keer. Nu zit ik een cruise te overwegen in Amerika. Op dit moment is het één van de populairste vakantieopties van Australiërs, Aziaten en Amerikanen om te reizen met een cruiseschip. Vroeger had cruisen een beetje het imago van bejaarden, maar je kunt er het beste achter komen door het gewoon te gaan doen! Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een cruise 

De meeste cruiseschepen hebben een aantal restaurants aan boord met verschillende restaurants en een all inclusive concept. Er is een uitbundig entertainmentprogramma aan boord. Wil je gezellig een dansje wagen? Vind je het leuk om je mooie kleding aan te trekken? Je kunt er een gokje wagen in het casino door een spelletje roulette of black jack. Ook hebben de meeste cruises speciale thema-avonden en programma’s voor kinderen. Ook kun je een massage boeken of sporten in de gym. Soms kun je kooklessen volgen, is er een bioscoop, een bowlingbaan en kun je sportlessen volgen. Wat vind jij het leukste? Ook voor de kinderen is er van alles te beleven en is er vaak een speciale kidsclub.

Leuke steden en citytrips

De meeste cruiseschepen meren aan bij leuke stadjes of pittoreske dorpjes. Iedere dag is anders en je kunt je opgeven voor de vele excursies of gewoon op eigen houtje rondslenteren.

Geen bagage slepen

Het echte voordeel van cruisen is dat je niet met bagage hoeft te slepen. Je hoeft je koffer niet uit te pakken en je wordt de volgende dag naar je bestemming gebracht.

Mooie vergezichten

Ik droom al van de mooie blauwe stranden op de Bahama’s. Europa is mooi, maar de witte stranden in de Carribean zijn het ultieme sprookje.

Variatie in eten

Op ieder cruiseschip zitten verschillende restaurants. Je kunt kiezen uit een aantal buffetten of een keuze maken in een restaurant. Hiervoor dien je wel vooraf vaak te reserveren en moet je soms wat bijbetalen.

Heb jij wel eens een cruise gemaakt?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.