11

jun

Maastricht wijn
In Travel \ Dagje weg, Reizen

Passiescore:

Leuke bourgondische tips voor Maastricht

Door Tamara Schellekens

Onlangs was ik weer in de mooie stad Maastricht. Maastricht, beter bekend als een van de gastronomisch steden van Nederland, had de Nieuwe Week van Maastricht. Tegelijkertijd mochten we de nieuwe, leuke, kleine winkels, hotspots en culinaire adresjes ontdekken. Een artikel is te kort om de leukste plekjes te delen dus er komt snel een tweede artikel. 

De plaats waar Noord & Zuid elkaar ontmoeten, bijna aan het einde van Nederland, heerlijk aan de Maas, daar ligt Maastricht. Sfeervolle straatjes, hippe hotels, authentieke winkels, smaakvolle delicatessenwinkels en een warm welkom. Ik neem jullie graag mee in mijn leuke tips over en adresjes in Maastricht.

Drie jaar geleden sliep ik al in Hotel St. Martenslane in een leuk hip hotel met spullen van Puik Art en handgemaakt meubilair. Een echt designhotel geïnspireerd op “craft” (handwerk) en genoemd naar St. Martin’s Lane in Londen en de Sint Maartenslaan in Maastricht.

Een hotel in een oude bioscoop

Dit keer verbleef ik in het hotel Mabi, ongeveer 800 meter van het Centraal Station. Een leuk en trendy boutiquehotel dichtbij het centrum waar je een zwarte of witte gestylde kamer krijgt. De bedden zijn prima en de service optimaal. ‘s Ochtends bij het ontbijt krijg je verse aardbeien en ananas en er ligt zelfs een stukje vlaai bij. Grappig is ook dat ze iedere gast een heerlijk glaasje bubbles aanbieden met een stukje geitenkaas, happy hour in het hotel. Ook kun je popcorn nemen en een relaxte film kijken in de bioscoop.

Collage Maastricht 2

Smaaksensaties bij Adriaan

Bij Adriaan de Smaakmaker koop je lokale smaaksensaties die je kunt proeven. Mosterd, jam, chutneys, dressings, azijnen, mayonaise en meer, bereid met lokale producten. Je proeft het. Scherpe mosterd, mosterd met honing, ik vind het altijd leuk om regionale delicatessenwinkeltjes te bezoeken en lokale smaaksensaties te proeven.  

Collage Maastricht 4

Nieuw Scandinavisch restaurant

Heb jij ooit een gouden toilet gezien? Brandson Maastricht is een nieuw Scandinavisch restaurant aan de Maas met internationale allure. Hier kun je heerlijke eten zoals de traditionele Flammküchen, lekker op het terras zitten en heerlijke wijnen proeven. Ze zijn pas net geopend en de chefkoks werken met een open keuken aan de lekkerste gerechten. Binnenkort ga ik hier nog eens terug om de nieuwe kaart te proberen. Koninklijke maaltijden, toasten op het leven, luxe ambiance, dat belooft veel goeds! Brandson is een leuk restaurant waar de Mosasaurus, oftewel het “huismonster” centraal staat.

Collage Maastricht 1 (2)

Lekker lunchen

Biologisch, duurzaam en lekker lunchen bij The Broth Bar. In de wijk Wijck ligt een verantworde, hippe en leuke lunchlocatie waar je de lekkerste bouillons kunt drinken die helemaal zijn gebaseerd op gezonde en noodzakelijke vitaminen die belangrijk zijn voor je darmen. En daar heb ik nogal eens last van. Biologische bottenbouillon versterkt het immuunsysteem en zorgt voor een snelle opbouw van vitaminen en mineralen. Alle gerechten zijn geheel paleo, 1005 glutenvrij. Lekkere pannenkoekjes met rabarbercompôte, taartjes, gebak, stoofpotjes en natuurlijk bouillon. 
Collage Maastricht 5

Iedere keer is het weer een feestje om in Maastricht te zijn! Ik weet zeker dat ik binnenkort weer terug ga…

De hotelovernachting, het diner, het ontbijt en de lunch zijn aangeboden door de partners van Visit Maastricht. Dit verandert mijn mening niet. 

 1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.