11

feb

IMG_0153
In Travel \ Geen categorie

Passiescore:

De leukste tips voor Atlanta

Door Redactie

Wanneer mensen aan Amerika denken, denken ze toch al gauw aan de bruisende stad New York, of de zonnige staat Californië. Maar ooit wel eens gedacht om een vakantie te boeken naar Atlanta? Laat ons je dan overtuigen.

Atlanta

Atlanta is de supermoderne hoofdstad van Georgia welke ook wel het ‘New York of the South’ wordt genoemd. De meeste mensen komen hier alleen om over te stappen naar een andere bestemming, echter, Atlanta is een bezoek meer dan waard. Vele filmproducenten zijn je al voor geweest, Atlanta wordt namelijk nogal eens gebruikt als filmset.

Wat te doen in Atlanta?

Er is veel te doen in Atlanta, maar wij hebben de meest de leukste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet:

  • Georgia Aquarium; het alles grootste aquarium van de wereld. In dit aquarium leven maar liefst meer dan 100.000 zeedieren. Hier kun je dolfijnenshows kijken, dieren aanraken, een tour achter de schermen maken, otters en dolfijnen van dichtbij bekijken en tussen walvishaaien zwemmen.

IMG_0153

  • World of Coca-Cola; gek op Coca-Cola? Neem dan eens een kijkje in het Coca-Cola museum waarbij de geschiedenis ervan centraal staat.
  • Drive-in bioscoop; hoe leuk is het om op de ouderwetse manier vanuit je auto een film te kijken. Dat kan bij de Starlight Drive-in Theater in het zuidoosten van Atlanta.
  • Piedmont Park; wordt wel eens vergeleken met het Central Park van New York. Dit prachtige natuurgebied ligt onder de enorme skyline van Atlanta. Je kunt hier lekker picknicken, fietsen of genieten van outdoor concerten.
  • Tallulah Gorge; een enorme kloof van wel drie kilometer lang welke werd gevormd door het water van de Tallulah River. Erg indrukwekkend.

IMG_0154

  • Amicalola Falls; op anderhalf uur rijden van Atlanta zijn deze overweldigende watervallen van 222 meter hoog te vinden. Je hebt uitzicht op de bergen en de zonsondergang moet hier fantastisch zijn.

ESTA aanvragen

Vergeet vooral niet je ESTA aan te vragen voor je vertrekt naar deze geweldige bestemming. Deze elektronische reistoestemming wordt gekoppeld aan je paspoort. Vraag deze in ieder geval 72 uur van te voren aan, maar het liefst nog eerder. Met het ESTA mag je 90 dagen achtereen in Amerika verblijven en is twee jaar geldig. Wanneer je paspoort verlengd moet worden, vervalt automatisch de hieraan gekoppelde ESTA.

Waar aanvragen?

Het ESTA is online aan te vragen bij eVisa application services. Zij bieden extra service bij het aanvragen van de ESTA zoals; ingebouwde controles op het aanvraagformulier, handmatige controle van elke aanvraag, elke ESTA wordt standaard per e-mail verzonden zodat je er geen omkijken meer naar hebt, en eventueel zelfs per post. Ook kun je gewoon met iDEAL betalen en hoef je dus niet in het bezit te zijn van een creditcard. Toch nog vragen tijdens het invullen van het formulier? Dan neem je heel makkelijk contact op met hun klantenservice.

Bekijk hier de instructie video voor het aanvragen van een ESTA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.