19

feb

IJsland
In Travel \ Geen categorie

Passiescore:

De verveling slaat toe: hoe houd je jezelf bezig op reis?

Door Redactie

Waar de reis ook heen gaat, wat voor type reis je ook boekt: er zullen altijd momenten zijn dat je niet weet wat te doen. Je checkt uit verveling je mail, je loopt een rondje door het hotel en ondertussen tikken de seconden maar langzaam weg. Vakantie gaat om ontspanning, maar wat kan je doen om verveling tegen te gaan?

Het voorkomen van verveling op vakantie is onmogelijk. Dat vooropgesteld. Je stapt immers uit je vaste routine, belandt in een nieuwe omgeving en moet een compleet ander ritme vinden. Voor het merendeel van de mensen gaat vakantie erom dat je he-le-maal niks aan je hoofd hebt en volledig kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur, weg van werk, collega´s en het kantoor. Diezelfde ontsnapping zorgt er echter ook voor dat je nieuwe dingen moet vinden om de tijd te vullen.

Als je na het zonnebaden, na de cocktails of na de wandelingen door stadjes, langs winkels en musea, neerploft op het bed en op de bank en naar het plafond staart zonder enig idee wat je moet doen, dan zijn er altijd kleine dingetjes die je kan doen om jezelf bezig te houden.

Spelletjes spelen

Een van de eerste en beste dingen om tijd te vullen als je het even niet meer weet, is het spelen van spelletjes. Of dat nu is met je reisgenoten, op je telefoon, tablet of computer: je vindt op internet honderden, zo niet duizenden soorten spelletjes die ontzettend vermakelijk zijn. Een sudoku, schaken of zelfs bingo online: je hebt tal van opties om aan de verveling te ontkomen.

Podcast luisteren

Een hele film kijken of een serie is wellicht wat overdreven als je een half uur tijd wilt volmaken, maar wat een absolute aanrader is – en ook nog eens zéér ontspannend omdat je rustig op bed kan liggen met je oogjes dicht – is het beluisteren van een podcast. Je vindt op internet duizenden soorten podcasts die je als een soort radioprogramma kan beluisteren en die de tijd een stuk sneller laten gaan.

Lokaal tijdschrift kopen

Hetzelfde geldt hier als bij een film of serie: een heel boek lezen zal je in de korte tijd die je wilt vullen namelijk niet lukken. Maar wat je wel kunt doen, en wat gelijk een goede manier is om ook nog eens de plaatselijke cultuur te leren kennen, is een tijdschrift kopen en ook al kan je de lokale taal misschien niet begrijpen, dit is een goede manier om een inkijkje te krijgen in een land of cultuur!

Een sudoku, schaken of lokale taal misschien niet begrijpen, dit is een goede manier om een inkijkje te krijgen in een land of cultuur!

Malediven Tenzing 3

Vervelen is óók goed

Als laatste is het ook gewoon heel belangrijk om je af en toe ongeremd te vervelen. Totaal niet weten wat te doen, geen idee hebben hoe je de tijd doorkomt en gewoon hopeloos uit je neus eten: verveling is iets wat je in het dagelijkse leven wellicht haast niet meer kent, en wat je daarom zou moeten omarmen. Het stimuleert je creativiteit en daarnaast: vakantie gaat toch om helemaal niks doen?!

IJsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.