18

feb

IMG_1771
In Travel \ Dagje weg, Reizen

Passiescore:

De leukste steden in de Costa Dourada

Door Redactie

De leukste steden in de buurt van Barcelona zijn Tarragona en Reus. Zelfs Reus heeft een eigen luchthaven waar je in twee uur vanaf Eindhoven met Ryanair naar toe vliegt. Een gebied in Spanje waar je niet meteen aan denkt, maar waar toch veel verborgen schatten liggen. Ik ben zelf erg onder de indruk van de leuke kleine stadjes, het Aquaduct en ook het heerlijke strand is dichtbij. In dit artikel neem ik jullie mee naar de leuke steden boven Barcelona. 

Reus

De naam van de luchthaven, waar we op vlogen, is ook één van de grote steden in dit gebied. Ik had zelf nog niet van Reus gehoord. Reus ligt iets meer landinwaarts dan Tarragona, maar staat vooral bekend om het winkelen en de leuke terrasjes. Het lokale drankje is hier Vermut. Een likeur van druiven waar kruiden aan worden toegevoegd en ook wordt genuttigd in combinatie met zoute chipjes, olijven en een schijfje citroen. Een leuk restaurant in Reus is La Glorieta del Castell restaurant, waarbij de carpaccio echt geweldig was. Ook het rundvlees was erg mals en zacht.

Moderne bouwwerken en de stad Gaudi

Reus staat echt bekend van Gaudi, zijn geboortestad waar hij de inspiratie vandaan haalde voor de modernistische bouwwerken. Op zijn zestiende verhuisde Gaudi naar Barcelona en daarom vind je de bekende gevels van Gaudi in Reus. Ook heb je het Gaudi museum in Reus waar je alles kunt zien en leren hoe hij een ander heeft ontwikkeld. Foto’s van bouwwerken, interactieve opstellingen en filmpjes waarbij je een kijkje krijgt in zijn leven en ook de route kunt lopen langs zijn leven.

In de stad vind je ook oude Romeinse resten en overblijfselen uit de middeleeuwen. Het is aan te raden om de kerktoren te beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad. In het hotel vonden we de oude originele muur en je loopt zo in het centrum over een glazen vloer om de stadsmuur te bekijken. De wenteltrap in de kerktoren is heel bekend als je ook de Sagrada Familia in Barcelona hebt bezocht. Hier zie je hoe Gaudi zijn inspiratie vandaan haalde. De klok van de toren slaat ieder uur.

IMG_2080

IMG_2085

IMG_2070

Montblanc

Als je aan de Montblanc denkt, denk je aan een grote berg, maar ook een plaatsje in de buurt van Reus heeft dezelfde naam. Dit plaatsje heeft de originele stadsmuur en door dit dorpje in de bergen kun je mooie wandelingen maken Je vindt hier nog de authentieke middeleeuwse stadsmuren en torens en komt er uit op gezellige en drukke pleintjes met Spanjaarden die gezellig aan het dansen zijn. Je ziet dat een gedeelte van de stadsmuren wordt gerestaureerd om te herstellen in de oude glorie. Je kunt in de zomermaanden een aantal torens beklimmen en genieten van een mooi uitzicht. Er zijn ongeveer 30 torens. Vroeger vond je een kasteel bovenop de heuvel en in het centrum ontdek je nog een kathedraal. Deze kleine dorpjes hebben vaak op zondagmiddag zang en dans. In Montblanc loop je ook tegen oude prehistorische rotstekeningen aan. Vanwege de religieuze redenen zie je deze in de open lucht en zijn ze vele duizenden jaren oud. Veel kunst met nagemaakte rotsen en fossielen waar je een rondleiding kunt boeken en alles wordt verteld over het dorpje. Zeker de moeite waard om alles te weten te komen!

IMG_1839 (1)

IMG_1784

IMG_1810

Tarragona

Haven

Tarragona heeft een leuke haven met een mooi uitzicht van vissersboten en jachten. Hier kun je heerlijke verse vis eten in de nabijgelegen restaurant waarbij de vis rechtstreeks uit de haven komt. Ook is het leuk om door de boulevard te wandelen en even stil te staan bij de mooie fontein.

IMG_1526

IMG_1527

IMG_1549 (1)

In de omgeving van Tarragona vind je ook enorm mooie stranden. Het meest bekende strand is El Miracle van bijna 500 meter lang en 75 meter breed. Ook hier kun je vanaf de boulevard gemakkelijk naar beneden om even lekker op het strand te liggen. Net zoals de Ramblas in Barcelona heb je hier ook de Rambla & Blacón del Mediterráneo. Zo heeft ook Tarragona een eigen Rambla, net zoals de andere steden in Catalonië. De voetgangers lopen in het midden en de auto’s rijden aan de zijkant. Hier staat het sociale leven van Spanje centraal en spreek je af met vrienden of bekenden. Lekker wandelen richting het strand met veel mooie balkonnetjes. Wie herinnert zich het beeld niet? Dit is een van de mooie plekken van de stad.

IMG_1639

IMG_1634

Oude gebouwen

Tarragona heeft ook nog een aantal mooie gebouwen uit de Romeinse tijd. Wat ik nog van de Latijnse les kan herinneren, zijn de mooie bouwwerken zoals de amphitheaters en stadsmuren. Die vind je ook terug in Tarragona. De oude Romeinse stadsmuren in combinatie met de torens uit de Middeleeuwen en het amphitheater dat net buiten de stad ligt. Dit amphitheater werd aangelegd in de tweede eeuw na Christus wat je vindt aan het einde van de Rambla. Vroeger was hier een heus circus gehuisvest. Maar je vindt er nog meer resten uit de Romeinse tijd, herkenbaar aan de grote stenen met een originele Latijnse tekst.

IMG_1643

IMG_1640 (1)

IMG_1862

Aquaducte de les Ferrerese & Parc Echohosteriic del Pont del Diable 

E;en van de mooiste gebouwen in deze regio vond ik de Aquducte del Ferreres, ook wel bekend als de Duivelsbrug of de El Pont Diable. Keizer Augustus is hier drie jaar geweest en heeft plannen gemaakt om de stad uit te breiden. Een van de voorbeelden is het Aquaduct dat water van een bron van 30km verderop moest aanvoeren. Het is onderdeel van een schitterend natuurpark waarbij een stukje geschiedenis wordt bewaard. Omgeven door mooie tuinen, die door vrijwilligers worden bijgehouden. Zeker op lekkere zonnige dagen is dit park bij uitstek geschikt voor mooie fotosessies van prille bruidsparen. Een uitgestrekt natuurgebied waarbij je ook door de tuinen kunt slenteren, maar ook óver het Aqauduct kunt lopen.

IMG_1582

IMG_1586

IMG_1607
Tarraco 

Tarraco was de hoofdstad van de provincie Hispania Tarraconensis en liep eigenlijk van de stad Barcelona tot aan de uitgestrekt Pyreneeën tot aan het noordelijke gedeelte van Spanje, de noordelijke kant van Spanje. Deze omgeving heeft een rijke geschiedenis en je kunt tijdens de wandelingen daar steeds aan worden herinnerd. Dit gebied is opgenomen in de lijst van Nesco heritage.

Restaurant AQ is een soort Spaans en Japans fusion restaurant met een open keuken waarbij je ook heerlijke BBQ gerechten kunt eten, maar ook allemaal kleine hapjes.

IMG_1693

IMG_1691

IMG_1688

Ben jij wel eens in Tarragona of Reus geweest?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.