18

feb

IMG_0190 (1)
In Travel \ Dagje weg, Reizen

Passiescore:

Top 5 pretparken

Door Redactie

De lente is weer in aantocht en dat betekent automatisch dat je weer leuke uitstapjes gaat plannen. Naast weekendjes weg, de zomervakantie en een vakantie in mei verheug ik me altijd op de dagtripjes in Nederland. Pretparken heb ik mijn hele leven al leuk gevonden en daar vermaak ik me uitstekend. Ik vind het nu al leuk om klein wondertje straks mee te nemen naar de leukste pretparken in Nederland, België en Duitsland. Waar heb ik goede herinneringen aan?  

#1 Efteling

Met stip op nummer één staat de Efteling. Omdat mijn opa en oma daar in de buurt woonden, gingen we er regelmatig naar toe. Minimaal een keer per jaar met familie of met de misdienaars als jaarlijkse uitje. Ik vind de variatie aan attracties van Fata Morgana tot en met de (inmiddels gesloten) Bobslee, het bekende muziekje van Carnaval festival en Droomvlucht altijd erg leuk en mooi. Ik droom nu om met klein wondertje naar het sprookjesbos te gaan omdat ik mijn kindje ook de mooie dingen van de Efteling wil laten beleven op latere leeftijd.
IMG_5588

#2 Duinrell

Doe een Duinrell dag. Duinrell staat voor mij echt bekend om het Tikibad. Ik ben zelf een enorme waterrat en vind het lekker om te zwemmen en van verschillende glijbanen te gaan. Vaak combineerden we dat met een bezoekje aan het strand of Madurodam.

#3 Walibi 

Walibi staat bekend om de achtbanen en ik houd daar wel van. Er zijn heel veel achtbanen die in verschillende snelheden om je grenzen te verleggen. Je hebt acht speciale achtbanen waar je bij over de kop gaat.

#4 Europapark

Europa-Park is het grootste pretpark van Duitsland. Vorig jaar ben ik er een aantal dagen geweest en het is ongeveer vijf uur rijden vanaf Nederland in Rust. Het is natuurlijk heel leuk dat de verschillende gedeeltes allemaal naar een land in Europa zijn verdeeld. De verschillende themagebieden hebben allemaal verschillende attracties. Grote kans dat ik dit jaar ook weer ga!

IMG_0131

IMG_0124

IMG_0210

IMG_0201

#5 Disneyland Parijs

Disneyland in Parijs heeft vele attracties en hotels in de buurt van Parijs: Marne-La-Vallée dichtbij Parijs. Er zijn twee attractieparken, een winkelstraat en heel veel hotels. Ik vind de magie van Disney altijd zo ontzettend gaaf dat ik hier zeker met klein wondertje naar toe zal gaan. Zeker in de sfeer van kerst lijkt me dit geweldig!

Wat is jouw favoriete pretpark?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.