5

apr

IMG_1320
In Travel \ Reizen

Passiescore:

De plaatsen in Frankrijk die ik nog wil bezoeken

Door Redactie

Je merkt dat het weer langer licht wordt nu de zomertijd is ingegaan. Het is nu half negen nu ik dit schrijf en het is nog steeds niet donker. Als het dadelijk warmer weer wordt en die zwoele zomeravonden er zijn, denk ik graag aan de zomervakantie. Dit jaar staat Frankrijk op mijn verlanglijstje. Het is relatief dichtbij, gemakkelijk te rijden en ik bewaar goede herinneringen aan de tijd dat ik daar in mijn jeugd naar toe ging. Maar welke bestemming wordt het? Tijd om mijn favoriete Franse plaatsen op een rijtje te zetten! 

Ik vind Frankrijk een heerlijk land. De temperatuur is er over het algemeen goed, je hebt er leuke chateaus en wijngaarden, lekkere kaas en iedere ochtend vers stokbrood. Als ik hier aan denk, kom ik helemaal in de zomerstemming. Een heerlijk gevoel is dat.

Normandië 

De kans is groot dat ik dit jaar een aantal dagen naar Normandië ga. Het is niet te ver rijden en het zijn mooie stranden van D-Day. Ook staat deze regio bekend om de cider, camembert en calvados. Mooie rotskusten en het impressionisme van Monet. Een mooie herinnering van vroeger waar ik graag terugkeer.

IMG_1319

Provence 

Een mooie regio vind ik ook de Provence en Côte d’Azur. Mooie zwoele zomeravonden, lekker buiten eten, het ochtend en avond licht, mooie woeste natuur en lavendel. Vincent van Gogh maakte de meest mooie schilderijen in Arles. Dit is een prachtig gedeelte van Frankrijk. Nu ben ik wel van een beetje luxe. Je zult me niet snel op een camping op een matras op de grond vinden. Vakantie moet voor mij wel uitrusten en ontspannen zijn. Het hele jaar ben ik hard aan het werk en een verdiende vakantie is verdiend:). Daarom kies ik ook graag voor een heerlijk vakantiehuis Côte d’Azur. In de omgeving vind je woeste landschappen, mooie bergen maar ook eindelloze vlaktes en een prachtige kustlijn.

IMG_1320

Champagne

De streek waar de bubbels worden gemaakt! Heerlijk. Het lijkt me geweldig om naar deze streek te rijden. Het is een prima gebied voor een actieve vakantie. Een gevarieerd landschap, vele bossen en heuvels en de slingerende rivier de Maas door het landschap. De wijngaarden liggen ten zuiden van Reims, waar je vanuit Nederland in vijf uur naar toe rijdt. Een ideale bestemming voor een korte vakantie of lang weekend weg. 

IMG_1323

Elzas

De Elzas is een bekend wijngebied en staat bij mij bekend als een heerlijke frisse wijn. Dit gebied grenst aan Duitsland en heeft vele historishce herinnering aan de oorlog en strijd tussen de Fransen en Duitsers. De geschiedenis van de Elzas gaat veel verder dan de Middeleeuwen. Steden in deze omgeving zijn Mulhouse, Kaysersberg en Straatsburg. Daar ben ik een aantal jaren geleden geweest en dit vond ik een erg mooie stad. Kleine huisjes en straatjes, fonteinen en leuke restaurantjes.

IMG_1326

Dordogne

Mijn eerste vakantie was in de Dordogne. Ik kan het me nog goed herinneren. Het aangename klimaat, prachtige natuur en de kleine dorpjes en pittoreske stadjes kan ik me goed herinneren. Kastelen, vergezichten, kerkjes, je vindt ze allemaal in deze kleine dorpjes.

IMG_1324

Bourgogne

De Bourgogne wijn is een van mijn favorieten. De wijngaarden gaan over van de de Côte d’Or geleidelijk overgaan in de weidsere valleien van de Clunisois en de Maconnais. Chardonnay en pinot noir. De twee lekkerste druivensoorten ter wereld groeien op dit unieke terroir en zorgen voor ongeëvenaarde wijnen. Toch is de Bourgogne een opvallend toegankelijke wijnstreek. Hier begint het Zuiden! In deze streek kom ik dan ook graag. Een landelijke streek met leuke stadjes zoals Dijon, Beaune of Semur-en-Auxois. Je hebt hier ook de mooie abdij van Chuny. De vele gezichten met platteland, wijngaarden, rivieren en bossen maken deze streek uniek.

Vorig jaar was ik in het schitterende Plaimont. En toevallig vertelde vandaag een goede vriendin dat ze op termijn in Frankrijk wil gaan wonen. Een aantal jaren geleden kocht de beheerder van mijn tennisclub een mooie locatie in Frankrijk. Het wordt tijd om naar Frankrijk te gaan want het is hot! Wat is jouw favoriete Franse gebied?

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.