10

okt

Flevoland 2
In Travel \ Geen categorie

Passiescore:

De leukste vakantiebestemmingen in Nederland

Door Redactie

Vakantie vind ik leuk. Op dit moment ben ik de tripjes aan het plannen voor een leuk weekendje weg in Nederland. Want ook in Nederland is zoveel moois te ontdekken. In dit artikel geef ik je mijn leukste  tips voor een aantal mooie gebieden in ons eigen kikkerlandje. Mijn favoriete gebieden in Nederland zijn toch wel Zeeland, Maastricht, de omgeving van Groningen en Twente. Maar ook gaat er niets boven Brabant, waar ik vandaan kom, maar toch ga je daar niet zo snel een weekendje weg. 

1. Maastricht

Maastricht blijft een mooie stad. Op mijn bucketlist staat nog steeds om weer een keer bij Beluga te gaan dineren. Daar ben ik in 2014 geweest en dat was geweldig. Maastricht blijft voor mij bourgondisch, gezellig en echt even helemaal weg!

Collage Maastricht 1 (2)

2. Groningen

Ook de omgeving van en de stad Groningen heeft mijn hartje veroverd. Nu en op dit moment word ik er iedere dag aan herinnerd en zou ik zo de stad willen ontdekken door een local. De omgeving rondom het Lauwersmeer vind ik schitterend! Je kunt er heerlijk wandelen en je bent echt even in een gebied waar alle rust terugkeert. Ook yoga op de wadden is een aanrader. Ze zeggen wel eens: “er gaat niets boven Groningen!’, misschien is dat eigenlijk ook wel zo.

Collage groningen

3. Strand en Zeeland 

Strand, duinen, wind, een gebied waar ik graag jaarlijks naar toe ga, is Zeeland! Voor Passievrouwen ben ik een paar keer in Zeeland geweest. Lekker fietsen, wandelen langs het strand, kitesurfen, er is zoveel te beleven en ieder eiland is anders!

Zeeland 9

4. Flevoland

Een provincie, die ik in 2018 heb ontdekt (niet dat ik er niet eerder was geweest, maar niet eerder een weekendje weg), was Flevoland. Daar heb je ook mooie natuurgebieden en kun je heerlijk wandelen. Ook ben ik benieuwd hoe het Marker wad er nu bij ligt. Tijd om weer terug te gaan!

Natuur flevoland 2

Een weekendje met vriendinnen en hun kinderen staat ook op de planning. Handig om dan veel spullen mee te kunnen nemen, want we nemen altijd veel zelf mee. Een dakdragerspecialist dakdragerwinkel is handig om te onthouden nu ik voor mijn nieuwe auto een dakdrager ga aanschaffen.

Mijn wensenlijstje voor dit jaar is dat ik graag eens de kaasmarkt in Alkmaar wil bezoeken, een weekendje naar de kop van Noord-Holland wil, een echte Brabantse stad ontdekken en misschien ook wel de toerist wil zijn in mijn tweede stad Nijmegen. Wat zijn jouw aanraders?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.