19

mrt

IMG_1025
In Travel \ Reizen, Travel gear

Passiescore:

Kamperen in de lente, durf jij het aan?

Door Redactie

Over de temperatuur mogen we de laatste tijd niet klagen: de krokusjes en de narcissen springen uit de grond en binnenkort gaan de bomen bloeien. Bij mij begint het dus te kriebelen om de wijde wereld in te trekken. Kamperen is onze nationale zomersport, maar waarom het niet eens in de lente proberen, dacht ik. Het lijkt me hemels om op een mooie lenteochtend uit je tent stappen, met de frisse buitenlucht pal op je gezicht. Dan slaat de twijfel toe, en jullie denken het vast met me mee: “Ik ben zeker gek!” Maar zo gek hoeft het niet te zijn. Zoals jullie immers weten, hou ik wel van avontuur, maar eigenlijk ook best wel van comfort. Dus ik heb me een beetje ingelezen. Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil, luidt het oude gezegde. Dus een goede voorbereiding is de sleutel voor een geslaagde kampeertrip. Hier wat tips!

Natte voeten houden mij niet tegen

De kampeerterreinen kunnen er best wel eens nat bij liggen. Wanneer je je tentje opzet, kan het dus soms een modderige boel worden. Zorg dus dat je gepaste laarzen of stevige waterdichte wandelschoenen hebt, zodat je voeten niet nat worden voordat het avontuur goed en wel begonnen is. Misschien niet het meest glamoureuze idee, maar draag ook synthetische kleding – dat droogt immers vlug. Ook belangrijk is het dat de haken van je tent enigszins zwaar zijn, zodat ze sowieso in de grond blijven steken. Zorg er bovendien ook voor dat je gemakkelijk met je vouwwagen het terrein op kunt. Ga dus voor een degelijke trekhaak. Let er daarbij vooral op dat je de juiste selecteert voor je type auto; dat kun je bijvoorbeeld bij websites als rameder.nl doen.
Koude voeten houden mij niet tegen

<p>Het kan natuurlijk nog fris zijn, dus ga zeker voor een drie- of vierseizoenentent. Deze zijn geschikt voor – bijna – alle weersomstandigheden. Zorg voor een goede, isolerende vloerbedekking en leg je luchtmatras niet rechtstreeks op de grond. Kleed je ook warm aan, maar doe het in laagjes, zodat je op alle weersomstandigheden voorbereid bent en niet onnodig hoeft te zweten. Hetzelfde principe geldt voor de nacht: zorg voor extra beddengoed. Heb je het te warm? Dan kan dat gerust aan de kant. Tot slot is het – zelfs als het koud is – altijd beter je tent zo goed mogelijk te ventileren dan in een vochtige omgeving te slapen.

IMG_1025

Speel je het liever op veilig? Ga dan lekker glampen, dat was vorig jaar één van de vakantietrends en ik heb het nog steeds niet uitgeprobeerd. In Zuid-Limburg kun je hier terecht voor de volledige ervaring: kamperen in de lente, maar met alle comfort van een hotel. Misschien is dit dan toch eerder iets voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.