25

okt

f215f7dd-d8db-4165-b033-96374c2de558

Passiescore:

Leuke hotspots in Key West Florida

Door Redactie

En de volgende locatie tijdens de road trip in Florida was…Het meest zuidelijke puntje van Florida is Key West. Na Miami gingen we naar Key West. Toen we met de huurauto langs de vele serie eilandjes, the Keys, reden, kwamen we aan het einde van de Highway 1 uit in Key West. We konden letterlijk niet meer verder. Het is een klein dorpje waar je in ongeveer vier uur vanuit Miami naar toe rijdt. De Florida Keys bestaan uit ongeveer 1700 eilandjes, die beginnen ter hoogte van Miami en in westelijke richting afbuigen. Ook is het dorpje bekend van schrijver Ernst Hemingway. Hieronder deel ik de leukste highlights in Key West. 

#1 Jet ski

Iets wat ik nog nooit had gedaan, maar wel op mijn bucketlist stond, was jet skiën. In het begin vole je de golven over je heen komen en moet je nog even de juiste balans kiezen, maar daarna gingen we lekker hard. Het eerste stuk zat ik achterop en het tweede stuk heb ik nog even kunnen glijden over het water. Bij Barefoots Billy’s watersport kun je snelle jetski’s huren voor ongeveer € 150,- met z’n tweeën. Je gaat dan onder leiding van een ervaren gids de zee op. Het duurt ongeveer een uur en is echt de moeite waard! Zwemvest is overigens geen overbodige luxe, want als je valt, blijf je lekker drijven.

Collage key west

#2 Kayaken

Het is leuk om een kayak te huren en de omgeving te verkennen. Voor ongeveer € 50,- kun je een kayak voor twee personen huren en de mooie nationale parken bezoeken.

Collage key west 2

#3 Dineren bij zonsondergang

Turtle Kraals is een heel leuk restaurant aan de zee. Je kunt er de lokale gerechten proeven van Florida, zoals Ceviche en Conch, maar ook spareribs, sea food, vis en taco’s. Het is een heerlijke plaats om lekker na te genieten van een lange dag aan het water. Het is dat ik geen schaal- en schelpdieren mag eten, want anders had ik de Conch zeker geprobeerd. Een lekker briesje, zonnetje, leuk gezelschap. Turtle Kraals = een aanrader!

Collage key west 3

#4 Fietsen

Het is leuk om een fiets te huren in Key West. Omdat je lang in de auto hebt gezeten, is het lekker om je even te ontspannen en dan kom je toch net wat sneller op de leukste plaatsen.

#5 Hemingway House

Je kunt het Hemingway House bezoeken met een gids of alleen. In dit huis, waar hij zelf een aantal jaren heeft gewoond, zie je veel van zijn werk omgetoverd tot museum.

#6 Butterly & Nature Conservatory

Meer dan 1000 vlinders in het park met alle soorten en maten. Waar zie je dat nog? Ook zie je tropische vogels. Het leukste is als je zelf kleurige en vrolijke kleding aantrekt, want dan komen de vogels vanzelf op je af.

Collage key west 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.