12

feb

IMG_2541

Passiescore:

Op mijn bucketlist: dineren bij Francescana in Modena

Door Redactie

Je hebt zo van die reizen of dingen die je één keer in je leven wilt hebben gedaan. Dineren bij Francescana (het beste restaurant van de wereld in 2018) in Modena was iets wat ik ooit in mijn leven wel eens wilde ervaren. Je moet ruim één jaar vantevoren reserveren. Eind juni was het dan zover. Een weekend naar Bologna en Modena. Italië heeft voor mij altijd een pré. Ik houd van de Italiaanse keuken, kook er zelf ook veel uit en dineren in het beste restaurant van de wereld, wat wil je nog meer? Mijn tips over Bologna zal ik nog in een ander artikel delen. 

We sliepen ook op zijn landgoed. Een aantal ruim opgezette hotelkamers met een ruime badkamer en ook nog een eigen living. Als je aan komt rijden, kom je uit bij een statig landhuis met een oprijlaan. Onze taxi was er vanuit Bologna in iets meer dan een uur. De locatie was namelijk gloednieuw: wij waren er één van de eersten die er sliepen. Ook heb je een ruime en uitgebreide tuin met een zwembad en fan van water als ik wilde ik dit toch even uitproberen. Ook een heerlijke schommel, een aangename temperatuur en een relaxte omgeving, één weekend, maar het gevoel alsof je langer op vakantie bent.

IMG_2431

IMG_2453

IMG_2584

IMG_2572

Bucketlist

Dineren bij Francescana was in een woord een droom. Ik heb enorm genoten en hoogtepunt was om met de chefkok himself ook nog in de keuken het gerecht met het schilderij te mogen maken. Het menu bestond uit de tien beste gerechten en gangen van de chefkok. Het menu zag er als volgt uit:

1. Waguy non waguy

2. Autumn in New York as a sea salad

3. When my mother meets Bacuse

4. Five ages of Parmigiano Ragganio, in different textures and temperatures

5. The crunchy part of the lasagna

6. Beautiful, psychadelic, spin painted beef, not flame grilled

7. Modenese sorbet

8. Caesar salad in bloom

9. Oops! I dropped the lemon tart!

IMG_2494

IMG_2498

IMG_2500

IMG_2504

IMG_2513

IMG_2517 (1)

IMG_2523 (1)

IMG_2547

IMG_2541

IMG_2550

IMG_2557

IMG_2559

Zelf vond ik het schilderij van beef met alle kleuren er spectaculair uitzien. Qua smaak waren de vijf bereidingen van Parmigiano Reggiano erg lekker (ik ben enorm dol op kaas). Ook de beroemde lasagna van Massimo Bottura was geweldig! Once a lifetime! Ik zou het zo weer overdoen. Wat een geweldige avond.

Terugreis

Het was vrij spontaan om een weekend weg te gaan want Francescana had het op het laatste moment nog een aantal extra plaatsen. Drie weken voorafgaand het weekend boekten ik en mijn disgenoot een vlucht en hotel. Op de terugweg ging het niet helemaal goed. We moesten allebei op de maandag voor belangrijke zakelijke afspraken weer in Nederland zijn, dus vertraging met het vliegtuig op zondagavond zou niet fijn en handig zijn. Alleen we hadden die zondagmiddag lekker zitten lunchen op een terras in Bologna, raakten niet uitgepraat en pakten dus niet echt op tijd een taxi naar de luchthaven. Daar aangekomen, bleek onze vlucht van Bologna naar Amsterdam overboekt en was er geen plaats meer voor ons! Gelukkig ben ik een ervaren reiziger, blijf ik in dat soort situaties altijd erg cool en ken ik de topografie goed. Ik vroeg meteen naar de supervisor van de luchtvaartmaatschappij en had bedacht dat we wel over Milaan zouden kunnen vliegen. Binnen no time werd het allemaal goed geregeld: er stond een serieuze sportauto voor ons klaar om ons per direct per auto naar Milaan te brengen. Van daaruit hebben we alsnog de vlucht van Milaan naar Amsterdam gehaald. Ik schakelde de hulp in van Airhelp om mijn overboekte vlucht te regelen. Je komt dan in aanmerking voor een vergoeding bij een geannuleerde vlucht en dat is best handig.

Wil jij ook dineren bij Francescana? Je bent bijna een jaar vooraf bezig met reserveren en op de eerste van de maand komen de nieuwe plaatsen vrij. Ik heb een aantal data achter mijn computer gezeten maar het is me gelukt. Een tien gangendiner is wel aan de prijs: € 450,- per persoon exclusief wijn (toen mocht ik nog “drinken” en was niet zwanger). Maar het is meer dan waard om dit één keer in je leven te proberen! Uiteraard heb ik dit zelf betaald. #nospon

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.