18

sep

7523010672_IMG_0183

Passiescore:

Toeren in eigen land met de Volkswagen Minty Kever van de Volkswagenbus

Door Redactie

We zijn zo gewend om op vakantie te gaan naar het buitenland. Vliegen, strandvakanties, citybreaks in Europa, maar soms vergeet ik hoe mooi Nederland alweer is. Toen ik de uitnodiging kreeg om een dagje te gaan toeren met de oldtimer was dit een dingetje wat al langer op mijn bucketlist stond. Het was wel even wennen in het begin. Het sturen, optrekken, gas geven en remmen was toch even nét iets anders dan mijn eigen auto. Het leuke is: jij kunt de Volkswagen Cabriolet Kever ook voor een dag huren! 

Op zondagochtend gingen we vroeg op pad om de Minty Kever Cabriolet op te halen. Op het adres in Nieuwegein stond onze auto al klaar. Twee vriendelijke collega’s van de Volkswagenbus legden uit hoe de Volkswagen Minty Kever stuurde, remde, werkte en gas gaf. We gingen een proefrondje rijden in de omgeving voordat we de grote weg of snelweg op zouden gaan. Het schakelen, remmen, rijden en optrekken is wel anders en was best even wennen. Je bent het niet meer gewend! Eenmaal een klein half uurtje te hebben gereden, was ik gewend en kon ik gemakkelijk rijden. Maar wel super leuk! Je kunt maar maximaal 80 kilometer per uur dus we kozen vooral voor de binnendoorweggetjes. Rijden op de snelweg vonden we allebei een uitdaging, dus eerst maar eens lekker een stukje gaan rijden en een fotoshoot houden.

Oldtimer 2

Van Woerden naar Vinkeveen

Onze eerste stop was in Vleuten. Na een lekker uurtje rijden was het tijd voor een kopje koffie met gebak aan het water. Ik weet niet wat het is, maar ik heb iets met water.  Het was die dag redelijk mooi weer dus we hadden geluk. Lekker met open dak rijden in het zonnetje. Aangezien we allebei al vroeg op waren gestaan om optimaal te kunnen genieten van de Volkswagen Minty Kever was het rond elf uur tijd voor een lekkere verse cappuccino. Oldtimer 3

Ook is het mooier en leuker om juist de kleine dorpjes te kiezen. We kozen voor een leuke tocht door het Groene Hart in de omgeving van Woerden.  Het Groene Hart is een mooie omgeving. In het Groene Hart heb je hele leuke steden zoals Gouda, Woerden, Leerdam, Zoetermeer en Nieuwkoop. We reden nu langs Cheese Valley in Gouda en daar zou ik zeker nog een keer naar toe willen. Vervolgens reden we naar Uithoorn om daar lekker te lunchen aan het water. Mijn favoriete lunchgerecht blijft een plank met allemaal verschillende voorgerechtjes of lunchgerechten. Iets wat te maken heeft met niet kunnen kiezen! :-))

Oldtimer

Helaas werd het aan het einde van de dag een beetje bewolkt met een drupje regen. Daarom was het fijn om het dak dicht te kunnen doen en gewoon lekker verder te kunnen rijden langs de mooie omgeving van Vinkeveen. Wat heb je daar mooie huizen en villa’s aan het water! Rond 17.00 uur brachten we de Volkswagen Minty Kever weer terug bij de Volkswagenbus in Nieuwegein. Het rijden in een echte oldtimer en cabrio stond al heel lang op mijn lijstje. Gelukkig kunnen we nu nog genieten van lekkere zomerse dagen! Wil jij een Oldtimer huren? Maar ook als je volgend jaar gaat trouwen, een leuk bedrijfsuitje hebt of iets origineels wilt organiseren, dan ben je bij de Volkswagenbus aan het juiste adres! En een ritje in de Volkswagenbus staat op mijn bucketlist voor 2019! Lekker langs het strand touren met mijn zusje en haar kinderen!

Passievrouwen is uitgenodigd door de Volkswagenbus om de Volkswagen Minty Kever een dag te huren voor een review. Dit verandert onze mening niet! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.