25

sep

Seaquarium 1

Passiescore:

Mijn tips voor Miami

Door Redactie

Miami is een grote stad met vele interessante bezienswaardigheden en verschillende wijken en districten. Een maand geleden was ik er en  ik zet graag de leukste tips op een rijtje! Wat voor mij, voordat ik naar Miami afreisde, nog wel een enorme uitdaging was, was mijn visum. Ik wist al langer dat ik naar Amerika zou gaan, maar heb het toch op het laatste moment laten aankomen. Ik zou iedereen aanraden om dit vroegtijdig te doen. Een visum aanvragen is op zich gemakkelijk, zeker als je het via een visumbureau als e-visums doet. Dan kun je ook gewoon met iDeal afrekenen.

Wanneer je als tourist voor maximaal 90 dagen naar Amerika gaat, kun je je visum, ESTA genaamd, eenvoudig online aanvragen. Een aanvraagformulier ESTA USA vind je hier. Een tip zou ik jullie willen meegeven: maak vooraf een scan met een professionele scanner van je paspoort. Een scan of foto met je mobiele telefoon werkt niet goed. Als je een goede kopie van je paspoort hebt, gaat het aanvragen vrij simpel. Je voert alle persoonlijke gegevens in, geeft aan wat de reden is dat je naar Amerika gaat en geeft aan waar je verblijft. Vervolgens upload je je paspoort en reken je af.

#1 Watertaxi

Ik ben dol op water en snelheid. Met de Watertaxi kun je heel mooi Miami zien. Je kunt instappen en opstappen wanneer je wilt. We gingen naar South Beach en hebben daar lekker genoten van een biertje en wijntje. Als je op het water zit, krijg je toch een ander gevoel van de stad. Het gaat lekker hard en met een zonnetje is het heerlijk! Je gaat lekker over de rivier, de Bayside, de havens, het Science Museum, Paris of Art Museum en verder nog veel meer.

Watertaxi 1

Watertaxi 2

#2 Logeren in het Hyatt

We sliepen in het Hyatt Regency in Miami: de beste plek in Miami. Een leuk en zakelijk hotel met een prima service, goede en grote bedden en een prachtig uitzicht over de skyline van Miami. Het ontbijt is vers, uitgebreid met vers fruit, iemand die een speciaal gebakken ei of omelet voor je kan bakken, vers gebakken wafels, broodjes, sapjes en lekkere kazen. Je hebt er ontzettend veel mogelijkheden voor openbaar vervoer, een metro richting de luchthaven, watertaxi en dichtbij de haven. Voor ons was dit een ideale locatie om alle uitstapjes te doen!

Hyatt 3

Hyatt 2

#3 Seaquarium

Ik houd van water, pinguïns, zeehonden en walvissen, dus ik kon mijn hart ophalen in het Seaquarium in Miami. Je kunt er verschillende shows bijwonen en zelfs met dolfijnen zwemmen. Dit is niet inbegrepen in de ticketprijs en moet je nog wel los boeken. Ieder uur zijn er verschillende shows. Niet alleen voor kinderen is het leuk, maar ook voor volwassenen zoals ik. Zelf vond ik de show van de walvis mooi: deze vissoort had ik niet eerder in het echt gezien.

Seaquarium 1

Seaquarium 2
Seaquarium 3

#4 Cycle Insta Party

In Miami heb je een hele leuke wijk, die je moet hebben gezien! In de wijk Wynhood zie je allemaal gebouwen met graffiti. Niet de standaard graffiti, maar juist bijzondere afbeeldingen. Hoe bijzonder is dit om het mee te maken op een bierfiets? Trappend “fiets” je de  gehele wijk door en kom je langs de mooiste plekjes. Ik vond dit echt heel erg bijzonder. Met lekkere en fijne dancemuziek ga je ruim 1 uur fietsen en ontdek je echt een bijzondere plek. Ik denk dat de onderstaande afbeeldingen genoeg zeggen. Ik zou dit echt op je wishlist zetten als je in Miami bent. Prachtige en kleurrijke gebouwen en kunstwerken.

Wynhood 4

Wynhood 3

Wynhood 2

Wynhood 1

#5 South Beach

South Beach is de place to be. Lekker chillen, hippe bezoekers en een uitstekend nachtleven. Ik kan hier lekker mensen kijken, ontspannen en genieten van het mooie weer en een wijntje. Dit strand is redelijk uitgestrekt, je kunt er gemakkelijk een bedje en parasol huren en lekker kijken.

Wat is jouw favoriete plek in Miami?

De hotelovernachtingen en de attracties zijn aangeboden door Visit Florida en Visit Miami. Dit verandert mijn mening echter niet.

 

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.