27

mrt

ava
In Sport \ Work-out

Passiescore:

Hoelahoepen met Passievrouwen!

Door Redactie

Hoelahoepen voor kinderen? Welnee. Het is de nieuwste trend op fitnessgebied! En niet voor niets: van hoelahoepen word je vrolijk én het is ook nog eens goed voor je buikspieren en om calorieën te verbranden. Ideale work-out toch? Om erachter te komen of het nu echt werkt, mogen wij in samenwerking met Fitnesshoelahoep.com gaan hoelahoepen! 

Al lange tijd zat ik met het idee om te gaan hoelahoepen, steeds vaker zag ik het voorbij komen op het internet. Naar de speelgoedwinkel een hoelahoep halen dus. Vroeger hoepelde ik uren in het rond, heerlijk was dat. Maar eenmaal thuis bakte ik er niks van. De hoelahoep was veel te licht en te klein waardoor het best lastig was (lees: onmogelijk) om de hoelahoep hoog te houden. Waarom lukte het vroeger wel en nu niet? Van belang om de hoelahoep in beweging te kunnen houden in het juiste gewicht en de juiste maat. Het gaat erom dat je genoeg ruimte hebt in de hoelahoep om te kunnen bewegen. Hoe groter en zwaarder je bent, hoe zwaarder de hoelahoep die je nodig hebt. Ah-ha, daarom was die kinder-hoelahoep dus niet geschikt! Verder is het van belang bij een goede work-out dat hoe zwaarder de hoelahoep, hoe groter de impact op je buikspieren is.

De speciale verzwaarde fitnesshoelahoeps (van het kwaliteitsmerk Weight Hoop), te koop bij Fitnesshoelahoep.com, zijn dikker, groter en zwaarder dan de gewone hoelahoeps. Doordat je deze hoelahoep minder snel hoeft rond te draaien wordt het hooghouden juist veel eenvoudiger. En door het gewicht en het ‘golvende’ ontwerp van deze fitnesshoelahoep worden je buikspieren bovendien extra goed getraind! En dat is nu juist net wat we willen!

Voordat je begint, zorgt dat je dus een geschikte hoelahoep hebt. Afgelopen week kreeg ik de hoelahoep binnen. De Hoelahoep Original van 1,5kg, met een diameter van 100cm. Dit is een gemiddeld verzwaarde hoelahoep, geschikt voor de meeste gebruikers met een lichaamgewicht van tussen de 55 en 80 kg. Heb je een zwakkere buik of onderrug dan is de hoelahoep van 1,2 kg voor jou misschien beter geschikt. Heb je juist sterke buikspieren en een goede lichamelijke conditie dan is onze hoelahoep van 1,8 kg ook een geschikte en gewaagde keuze.

hoelahoepen1

De hoelahoep is bestaat uit 6 losse onderdelen die gemakkelijk aan elkaar geklikt kunnen worden. De binnenkant bestaat uit een stevige kunststof buis, de buitenkant is bedekt met zacht schuim, waardoor de hoelahoep zacht en comfortabel aanvoelt.

Door het gewicht en de golvende binnenkant van de hoelahoep kan het gebruik van de hoelahoep even wennen zijn voor je lichaam. Belangrijk hierbij is dat je de duur geleidelijk opvoert. De eerste week begin je met 5 minuten per dag, dit voer je dan langzaam op. Geef niet meteen op! Misschien lukt het de eerste paar keren niet zo goed maar je zult merken dat je lichaam erg snel aan het gebruik van de hoelahoep went en dat het steeds makkelijker wordt!

hoelahoepen2

Maandag begin ik met mijn hoelahoep-challenge! De komende maand ga ik dus iedere dag lekker hoelahoepen, beginnend bij 5 minuten per dag in de eerste week. Ik hou jullie op de hoogte! Wil je meedoen met de challenge? Kijk dan snel op www.fitnesshoelahoep.com! Bestel je de hoepel op werkdagen voor 21:00u, dan heb je hem de volgende dag al binnen en kan je dus gelijk aan de slag!

Liefs, Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.