6

okt

bulgariava
In Beauty \ Geuren

Passiescore:

Bijenkorf exclusive: Bulgari Le Gemme

Door Wendy Versteeg

bulgari1Geïnspireerd op de verfijnde juwelierstraditie van excellentie en uitzonderlijkheid, betreedt Bulgari met Le Gemme de exclusieve wereld van de haute parfumerie. Deze bijzondere collectie zal vanaf 6 oktober exclusief verkrijgbaar zijn bij de Bijenkorf Amsterdam. Volgens Daniela Andier, parfumeur voor Bulgari zijn voor haar vooral het licht en de kleur van stenen leidens geweest in de creatie van deze zes geuren. Klinkt dat niet als een sprookje?

Opgedragen aan de vrouw, is deze collectie de meeste verfijnde expressie van’ de essentie van een juwelier’.  Door op een geheime juwelen reis te gaan rond de wereld, drukken ze Bulgari’s passie uit voor ruwe grondstoffen van Excellente kwaliteit die tegenwoordig zelden gebruikt wordt in de parfumerie. Le Gemme is een collectie die zich presenteert als ‘meester van edelstenen’, als een reis, als een verzameling die de ware essentie van juwelen openbaart. Elke parfumcompositie kom overeen met de iconische stenen van de juwelier Bulgari: amethist, toermalijn, turkoois, peridoot, citrien en maansteen. Stenen door Bulgari ‘gezet’ in een geur. Meer dan ooit werd juwelierskunst gekoppeld aan de kunst van de parfumeur. Ashlemah (amethist) is geïnspireerd door de schittering en de tedere harmonie van deze iriserende paars-blauwe edelsteen. De geur is opgebouwd  met lavendel en de zachtheid van viooltjes. De poederachtige- en houtachtige noten van iriswortel en heliotroop zweven tussen wolkjes vanille en amandel. Volgens bulgari een perfect evenwicht tussen yin en yang!

De Noorah (turkoois) flacon is niet alleen prachtig om te zien maar staat symbolisch ook voor ‘warm-en-koud’-aspect met een zeer oosters en vrolijk karakter. Dit is een geur waar de noten van galbanum, kardemom, iris, benzoëhars, tabak en eikenhout elkaar beantwoorden. Een glimp van patchoeli en noten van vanille worden gecompleteerd door het aroma van peperkoek, gesuikerde dadel  en de geur van zijde.

In Amarena (toermalijn) is het de Morello-kers in deze sappige geur die herinnert aan granaatappel: een plant die vruchtbaarheid symboliseert. Ook vind je in de samenstelling viooltjes en tuberoos terug. Wat mij betreft klinkt deze geur als een favoriet, geuren waarin Morello kersen zijn verwerkt zijn onweerstaanbaar. bulgari3
Spelend met groene en bloemige ingrediënten, zorgen de lichtgevende noten van Lilaia (peridoot) voor een onverwachte zachtheid. Het combineert mastiek – een elegante mediterrane stuik vergelijkbaar met de pistacheboom waarvan het blad sterk aromatisch is wanneer het wordt geplet – verrijkt met het houtachtige, harsachtige, frisse en tegelijkertijd zwoele aroma van nobel en verfijnd galbanum. Gemengd met pepermunt, bittere sinaasappel en licht gerookte, grasachtige tabaksnoten verlevendigd door mandarijn en neroli, verleent het Lilaia perfecte gratie.

Maravilla (citrien) Een hymne aan het licht. Deze stralende en vreugdevolle chypre wordt letterlijk door de citroen gedragen en geeft de geur een intens en feestelijk karakter. Versterkt door de fluweelzachte en krachtige tonen van perzik, jasmijn en patchoelie, wordt de geur verrijkt door puur acethyvenol. Dit verfijnde moleculaire ingrediënt, transformeert in de geur tot een opmerkelijke finesse. Met haar bijzondere melkachtige en transparante aspect, is maansteen één van de meest poëtische onder de edelstenen. Calaluna (maansteen) drukt dit uit in een symfonie van sandelhout, kardemom en heliotroop. Een belangrijke en edele toevoeging in Calaluna is ambrette, een natuur identieke muskusgeur hiervan wordt versterkt door de fluwelen, clair obscur geurcompositie. De LE GEMME geurcollectie is vanaf oktober 2014 exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf Amsterdam. De geuren moeten stuk voor stuk wel erg bijzonder zijn en ik kan niet wachten om ze allemaal te gaan ‘besnuffelen’. De Eau de Parfum 30ml is verkrijgbaar voor € 140,00 en de Eau de Parfum 100ml kost € 280,00. Ben je op de verwen-tour? Kijk dan ook even naar de Luxury Kit (6 x 10ml – €240 en 6 x 100ml – € 1.500).

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.