4

mrt

squa
In Beauty \ Huidverzorging

Passiescore:

Hip: Squalan

Door Wendy Versteeg

Squaleen is een vetachtige substantie die door zowel mensen als dieren en planten zelf wordt geproduceerd. De eerste organismen op aarde bestonden voor een groot deel uit squaleen. Bij de geboorte is het percentage squaleen in onze huid hoog, maar dit neemt af naarmate we ouder worden. Rond ons dertigste maken we er zelf nog maar zo weinig van aan dat het huidverouderingsproces begint.

Squaleen zorgt voor flexibiliteit en soepelheid van de huid, is uitzonderlijk hydraterend en heeft het vermogen diep in de huid te dringen. Squaleen trekt snel in en maakt de huid zacht en geeft een glad, niet-vettig gevoel. Daarnaast werkt het verzachtend voor mensen met huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en rosacea. Het herstelt de beschadigde huid, helpt de huid zijn natuurlijke elasticiteit te behouden, en vermindert ouderdomsvlekken. Het Squaleen in onze producten is 100% afkomstig uit ECOCERT goedgekeurd suikerriet.

IMG-20150214-WA0008

Squalan Pure (vanaf €14.95 – 10 ml) is een luxe, verzachtende olie die lijntjes en rimpels vervaagt en de elasticiteit en glans van de huid herstelt. Deze olie is geschikt voor elk huidtype, zelfs voor de overgevoelige huid en voor mensen met huidklachten zoals eczeem. De lichte, geurloze, droge olie met Squalan Pure herstelt je de balans van de huid: een droge huid wordt minder droog en trekkerig terwijl een vette huid juist minder vet en glimmend wordt. De olie trekt snel in de huid in en laat geen laag achter waardoor de huid kan blijven ademen. Breng de formule ‘s morgens (1 á 2 druppels) en ‘s avonds aan op een schoon gezicht. Overigens: je kunt de olie ook gebruiken op het lichaam, ellebogen, nagelriemen en in de puntjes van vochtig of droog haar.

IMG-20150214-WA0009

Squalan Moisturizer (vanaf €14.95 – 10 ml) bestaat uit Squalan Pure met een toegevoegde olie die het vocht in de huid 24 uur vasthoudt voor een extra hydraterende werking. Deze gezichtsolie is uitermate geschikt voor de rijpere en vochtarme huid. Deze olie houdt het vocht 24 uur lang in de huid vast, de olie verbetert het vochtbindend vermogen van de huid en werkt kalmerend en harmoniserend. Hierdoor is het uitermate geschikt voor de rijpere en vochtarme huid. Het voorkomt vochtverlies in de huid waardoor deze zijdezacht maar niet vet aanvoelt. Het gebruik is identiek aan de variant hierboven.

Mijn voorkeur gaat in verband met mijn leeftijd en huidstructuur uit naar de Moisturizer. De producten bevatten overigens geen geur en zijn prettig in gebruik omdat de formule snel intrekt. Overigens vind ik het persoonlijk wel nodig om naast dit product een serum te gebruiken maar dat komt ook wel een beetje door de weersomstandigheden.

Interessant? Neem dan even een kijkje http://www.squalan.com en bestel je producten direct online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.