21

apr

zon
In Beauty \ Huidverzorging

Passiescore:

Smeren met SPF

Door Redactie

Hebben jullie ook zo’n zin in het mooie weer? Er lekker op uit trekken, zonnige wandelingen maken, een boek lezen in de tuin of met een wijntje of biertje genieten op het terras? Deze ideeën geven je vast een heerlijk gevoel! Maar welk effect heeft de zon nu eigenlijk op je huid? En waarom moet je jouw huid insmeren met SPF? Ik ga het jullie vandaag vertellen!

UV-straling

De zon straalt UV-A, UV-B en UV-C licht uit. UV-A en UV-B komt door de ozonlaag heen op ons huidje. UV-C licht is de schadelijkste UV soort, echter bereikt deze UV vorm de aarde (gelukkig) niet. UV-B licht is de belangrijkste veroorzaker van huidverbranding en huidkanker. UV-A licht kan ook huidverbranding en huidkanker veroorzaken, die kans is trouwens minder groot omdat UV-A licht minder schadelijk is.

uv skin

Zonnebrandcrème

Zoals we weten helpt zonnebrandcrème smeren tegen de schadelijke effecten van zonlicht. Maar.. waar moet je nu eigenlijk echt op letten bij het aanschaffen van zonnebrandcrème? Het beste zou zijn een zonnebrandcrème te kopen die beschermt tegen UV-B. Dit omdat de huid beter beschermt wordt en de kans op verbranding of huidkanker verkleint wordt, dan als je een zonnebrandcrème gebruikt die beschermt tegen alleen UV-A licht. Smeer je huid om de 2 uur weer opnieuw in. Houd er ook rekening mee dat met transpiratie, schuren van je kleding op de huid, aanraking met zand of water het beschermende effect grotendeels verdwijnt.

SPF

SPF staat voor Sun Protector Factor. Mensen denken vaak dat ze met een hogere SPF langer in de zon kunnen blijven, maar dat is niet waar. Hoe hoger het SPF gehalte hoe beter je beschermd bent. De beschermingspercentages tussen de SPF gehaltes liggen niet ver uit elkaar en dus het verschil hoe snel je bruin wordt met een hoog of laag SPF gehalte is niet groot. Dus bij een zonnebrandcrème met een hoge SPF factor duurt het misschien iets langer voordat je bruin wordt, maar de kans op verbranding of huidkanker is veel minder groot.

Gezicht crèmes met SPF

Tegenwoordig produceren beautymerken steeds vaker gezicht crèmes met SPF erin. Deze crèmes geven de voeding en bescherming die de huid nodig heeft! Neem als voorbeeld de Clinique Superdefense SPF20 Daily Defense Moisturizer gezicht crème (50ml €52,17). De Clinique crème zorgt voor hydratatie en geeft bescherming aan de huid.

Clinique Moisturizers Superdefense SPF20 Daily Defense Moisturizer

Make-up met SPF

Naast de gezicht crèmes produceren ook steeds meer bedrijven make-up met SPF erin. Neem als voorbeeld de MAC Studio Fix Fluid SPF15 foundation (30 ml €30,50). De MAC foundation zorgt voor een mooie egale dekking en beschermt de huid tegen UV-A en UV-B licht.

MAC Studio Fix Fluid SPF 15

Hoe bescherm jij je huid tegen de zon? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram!

Liefs, Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.