21

jul

lippen_balsem_greenland_bodycare
In Beauty \ Bad en douche

Passiescore:

Natuurlijke verzorging voor al je zintuigen

Door Redactie

Onlangs was ik aanwezig bij een event van Greenland in Almere waar we uitgebreid uitleg kregen over één van de lijnen, namelijk de Fruit Emotions lijn. Ken jij Greenland al? In dit artikel vertel ik jullie meer over de verschillende producten van Greenland. 

greenlandFruit-emotions-collection-mixed

Zeg ‘Greenland’ en in mijn hoofd poppen de typische aluminium verpakkingen op met daarop foto’s van fris ogende fruitsoorten. Op de voet gevolgd door de geursensatie van deze producten. Dit zijn de associaties, die ik heb bij het merk Greenland Bodycare. Mijn allereerste ontmoeting met dit merk voor natuurlijk huidverzorging – en een nieuwe Living serie home cosmetics – was jaren geleden en per toeval. Ik kreeg een coconut Skin Kit Set met body butter, hand cream, lip balm bij het afsluiten van een tijdschriftabonnement. Zo kreeg ik Greenland in het vizier. Nu jaren later bestaat het merk nog steeds, is het groots want in 35 landen wereldwijd te koop en gebeurt er allerlei spannends achter de schermen. Ik mocht een kijkje nemen in de keuken.

Naast de Fruit Emotions lijn zijn er de lijnen Fruit Extracts, Milky, Pure & White en de nieuwste Living collectie die uitsluitend bestaat uit Home Perfume Sticks. Het was een gezellige middag in Almere met enkele andere blogsters, met thee en hapjes (macarons!) en natuurlijk lekker ruiken, smeren, voelen en beleven. Onze mening werd erg op prijs gesteld. Aan de andere kant is het een ervaring om mee te mogen kijken in een keuken waar de passie voor de producten die gemaakt worden zo groot is. En niet te vergeten: ik heb een nieuwe favoriete geurcombinatie ontdekt: Dragon Fruit-White Tea. Waar het al niet goed voor is, zo’n middagje Greenland.

greenland

De Greenland badmuts zorgde voor hilarische reacties.

De rode draad door al deze lijnen – met uitzondering van Milky – zijn de ‘fruitsels’, de combinatie van fruitsoorten of een fruit met een kruid. Het is jammer dat je online geen geuren kunt overbrengen, dus moet ik volstaan met een beschrijving. De bijzondere geuren zijn Lime-Vanille, Grapefruit-Ginger, Coconut-Tangerin, Strawberry-Anise en Papaya-Lemon en dus de nieuwe combinatie Dragon Fruit-White Tea. Niet de standaard fruitsoorten en ook niet de gebruikelijke combinaties, maar echt unieke geuren die al je zintuigen op scherp zetten. Verwerkt in bodybutters, lip balms, body lotions, maskertjes, body mousses, body mist en zelfs home perfume sticks. Al je zintuigen draaien een pirouette van plezier. De pay-off van Greenland zegt het eigenlijk al: treat your senses, naturally.

Vooral de toevoeging van het woord ‘naturally’ is voor het merk een belangrijke. Het is niet de doelstelling om 100% natuurlijke (huidverzorging)producten te maken, omdat voor een heerlijke beleving voor al je zintuigen soms stoffen gebruikt moeten worden die dan misschien niet volledig natuurlijk zijn, maar je wel juist die intense beleving doen geven. Niets treurigers, vind ik, dan een (wat ben jij goed bezig!) shampoo vrij van alle kunstmatige stoffen gebruiken die weigert ook maar een beetje te schuimen. Dat wil je dus niet. Niets liever juist dan een flink schuimbad onder die douche. Bovendien zijn alle producten van Greenland wel 97% van natuurlijke oorsprong. En daarmee beoogt het merk zich te onderscheiden en niet alleen je zintuigen optimaal te verwennen, maar ook bewust met ons milieu om te gaan.

lippen_balsem_greenland_bodycare

Tijdens de goed verzorgde middag was er ook veel aandacht voor de verpakkingen. Wat is aantrekkelijk? Wat niet? Welke dop is prettiger en hoe zit het met het etiket? Wat verwacht je van een bepaald product? Vooral het nieuwe materiaal van de flessen, het geborsteld aluminium met een mat effect, vond ik echt een verbetering. Het oogt luxer en nog meer uitnodigend als je het in het schap zou zien staan. Denk eens aan de aluminium verpakkingen met fris ogende fruitsels erop als je moeder jarig is of een vriendin. Want de producten lenen zich buitengewoon goed om jezelf en anderen cadeau te geven. Dat het heerlijk is om te geven, dat staat voorop, maar ik was toch wel erg blij en verrast met een rijkelijk gevulde goodiebag die ik aan het einde van de middag meekreeg. ’s Avonds al rook het in mijn badkamer naar frisse fruitsels en voelde mijn huid volledig verzorgd, omdat ik het niet kon laten na een dag met hoge temperaturen mezelf te verwennen met de producten. Treat your senses, naturally.

Liefs, Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.