2

jun

IMG_2588 test
In Beauty \ Haar

Passiescore:

Nieuw concept: UNWASH

Door Wendy Versteeg

Unwash introduceert een nieuwe methode die het haar en de hoofdhuid reinigt zonder de natuurlijke oliën aan te tasten. Unwash elimineert het gebruik van shampoo en betekent het einde van bad hair days . Co – washing is het nieuwe, verzorgende wassen dat zich concentreert op de beste eigenschappen van het haar en ervoor zorgt dat het haar langer glanst, zachter aanvoelt, kleur langer vasthoudt en minder snel afbreekt.

Co-wassen staat voor ‘’alleen-conditioner wassen’’. Het houdt in dat er geen shampoo gebruikt wordt tijdens de wasbeurt en het haar uitsluitend met een conditioner wordt gereinigd. Het gebruik van shampoo zorgt er namelijk niet alleen voor dat het haar wordt ‘gereinigd’, maar stript daarbij het haar ook van huideigen en voedende oliën. Shampoo bevat namelijk oppervlakte-actieve stoffen die zorgen voor een schuimlaag. Deze schuimlaag kan, bij overmatig gebruik, juist zorgen voor droger en doffer haar. Hoewel conditioner deze stoffen ook bevat, is de formule van een conditioner veel milder en reinigt deze het haar zonder de natuurlijke oliën aan te tasten.

IMG_2587

De vochtbalans van het haar blijft op deze manier behouden, waardoor je geniet van betere handelbaarheid, meer volume en levendige, glanzende kleur. Unwash reinigt het haar dus op een intelligentere wijze, waarbij vuil en residu uit het haar op een milde wijze worden verwijderd, terwijl vocht wordt ingesloten om zo kleurbehoud te bevorderen en de natuurlijke integriteit van het haar te waarborgen. Unwash is geschikt voor alle haartypen: droog, gekruld, lang, vol, dun en gekleurd haar.

Ik testte de Bio-Cleansing Conditioner (€ 29,90), een product dat het gebruik van shampoo vervangt. In slechts één stap wordt het haar op milde wijze gereinigd terwijl het tegelijkertijd de natuurlijke en voedende oliën behoudt. De Bio-Cleansing Conditioner creëert een verzorgende laag die het haar beschermt en hydrateert. Hierdoor ziet het haar er niet alleen gezonder uit, maar is het ook minder kwetsbaar.

unwaxh

Bij regelmatig gebruik van de conditioner zal het haar zachter, pluisvrij en beter handelbaar worden. Het haar krijgt daarnaast meer veerkracht en volume. De Bio-Cleansing Conditioner is geschikt voor alle haartypes en -texturen, ook gekleurd haar, en kan iedere dag gebruikt worden. De conditioner bevat geen sulfaat, parabenen of gluten en is volledig veganistisch.

Het is even wennen om geen shampoo en conditioner te gebruiken maar na een paar keer gebruiken ben je gewend aan de methode. Het scheelt allereerst tijd en daarnaast zorgt de formule voor zachte, schone en heerlijk geurende haren. Unwash is verkrijgbaar via unwash.nl en bij geselecteerde kapsalons. Absoluut de moeite waard om eens te proberen!

 

– advertentie –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.