20

apr

IMG_6155

Passiescore:

De schoenentrends van 2020

Door Redactie

Ondanks Corona maken we op dit moment een hele andere lente en zomer door. Terrasjes blijven leeg, restaurants zijn gesloten en de stranden zijn verlaten. Het is een pandemie die ons anders leven beheerst. Hopelijk komt daar snel een einde aan. De zon laat zich regelmatig zien en de zonnige dag in april breken alle records. Tijd voor de rokjesdag en onze bruine benen lekker te laten tannen. Je kunt nu lekker op je balkon of in de tuin bijkleuren om dadelijk met mooie bruine benen naar het strand te gaan! Welke dames schoenen  zijn hip deze zomer?

Mode-ontwerpers laten zich graag inspireren door trends van de wereld. Stress, chaos en angst zijn thema’s die ze verbinden aan hun ontwerpen van schoenen. Deze paradoxen bieden juist nu houvast om de nieuwe ontwerpen te bedenken. Het is als het ware een weerspiegeling van de tijd. En dit wordt dan vertaald in schoenentrends voor 2020.

IMG_6157

Natuurlijke materialen

In de tijd van het jaar zie je de natuurlijke materialen echt tergkomen in de schoenen. Wat denk je van hout, touw, kurk, en riet. Het is best bijzonder als er natuurlijke producten in de schoenen worden verwerkt. Soms zie je dat terugkomen in de zool en op andere manieren als klein accent in de schoen. Ook heb je ook schoenen van mos en karton. Het geeft vaak net die verrassende accenten aan je schoen en het zomerse effect. Ook de sandaaltjes mogen weer uit de kast en bij de zachte tinten is een rieten vlectwerk een mooi design. Zelf kies ik graag voor witte sneakers dames.

Ook de hippe wandelschoen is een trend, die voort komt uit de winter. Hier zie je ook het stevige materiaalgebruik met natuurlijke materialen weer terug.

Cowboylook 

De city western look is terug. En hoe! Dat zag je al het afgelopen half jaar in de winter maar dit wordt doorgetrokken in de looks van het voorjaar en de zomer. Heel trendy onder een lange geprinte jurk met zo’n stoere halfhoge laars. In de winter waren het de hoge cowboylaarzen, in de zomer zijn ze iets korter, maar niet minder fashion! En vaak zie je op deze laars ook een mooie print van de slang of een krokodil. De kleur nude is helemaal in! Ook zie je weer interessante kleine details, die de bohemianstijl weer terugkomen. Een mooie lange of korte rok met misschien wel blote benen! Je hebt deze cowboylaarzen in subtiele maar ook opvallende details. Je ziet hier wel dat de cowboy look wordt gecombineerd met de city stijl. De good old westernstijl blijft hot.

IMG_6155

Nostalgie en heimwee doet het ook altijd goed bij het ontwerp van nieuwe trends. De hedendaagse technologie speelt een rol en we hebben allemaal wel eens dat we terugdenken.

Duurzaamheid

Ook hier kunnen we niet van wegblijven: duurzaamheid en het gebruik van goede en duurzame materialen. Onze volgende generatie moet ook kunnen genieten van de aarde. People, profit en planet. We zijn allemaal bezig met de CO2 emissie, minder plastic inzamelen en minder vlees en meer vegan eten. Dit zie je ook terug in de materiaalkeuzes, de productieprocesen en de werkomstandigheden in de fabrieken. Je ziet bijvoorbeeld dat er schoenen worden gemaakt van mos, karton of andere plantaardge en duurzame materialen. En het staat ook nog modieus!
Andere zolen

Ook zie je in het stadsbeeld dat de schoenen hogere zolen krijgen. Zoals bijvoorbeeld de platformzolen. Deze zomer worden de zolen in de sneakers nog grover, groter en hoger en dat mag best een tikkeltje opvallend zijn. Maar je ziet het ook bij sandalen en laarzen. Een sort van statementzool. Het staat erg sportief en het past goed bij een sportieve look, maar je kunt het ook uitstekend dragen bij een stoere of vrouwelijke look. Ik moet er zelf nog wel even aan wennen aan zo’n zool, maar misschien ga ik deze zomer overstag?

Wat is jouw favoriete schoen voor de zomer en welke trend spreekt jou het meeste aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.