20

mrt

desserts-nooitgedagt

Passiescore:

Hoe maak je een lekker ontbijt met Pasen klaar?

Door Redactie

Pasen wordt steeds meer een belangrijke feestdag net zoals kerst. En eten staat centraal en dat is ook gezellig. Pasen komt er weer aan en het is leuk om dan uit te pakken met het ontbijt. Je kunt bijvoorbeeld ontbijt bestellen of zelf een aantal leuke gerechten bedenken voor een feestelijk ontbijt. Er zijn tal van leuke en creatieve mogelijkheden om een speciaal paasontbijt te maken. Hier zijn een paar ideeën.

IMG_6634 (1)

  1. Paaspannenkoeken: maak pannenkoeken in de vorm van paaseieren of konijntjes. Je kunt fruit en slagroom gebruiken om ze te versieren.
  2. Eiergerechten: serveer eieren op verschillende manieren, zoals roerei, gepocheerd ei, of een omelet. Voeg wat groenten en kruiden toe om ze op te fleuren.
  3. Paasbroodjes: bak enkele heerlijke paasbroodjes, zoals hot cross buns, met rozijnen en kruisvormige glazuur er bovenop.
  4. Paastaart of cupcakes: bak een paastaart of maak paascupcakes versierd met pastelkleurige glazuur en suikerdecoraties in de vorm van paaseieren, konijntjes of kuikentjes.
  5. Fruitmand in paasthema: maak een fruitmand met verschillende soorten fruit en voeg wat paaselementen toe, zoals uitgesneden fruit in de vorm van paaseieren of konijntjes.
  6. Ontbijttaart: maak een ontbijttaart met lagen van yoghurt, granola en vers fruit. Het is gezond, lekker en feestelijk!
  7. Paasontbijtmandjes: vul mandjes met een assortiment van ontbijtlekkernijen zoals mini croissants, muffins, vers fruit, en kleine porties van verschillende soorten jam en spreads.
  8. Paasontbijt buffet: richt een paasontbijtbuffet in met een verscheidenheid aan opties, zodat iedereen iets kan kiezen wat ze lekker vinden.

Zwolle 7

Vergeet niet om de tafel leuk te versieren met paastafelkleden, servetten, en decoraties zoals bloemen, paaseieren en konijntjes om de feestelijke sfeer compleet te maken! En hoe ideaal is als je het helemaal gemakkelijk maakt: ontbijt bezorgen? Zo kun je op een gezellige manier pasen vieren en doe je het helemaal op jouw manier. En het is natuurlijk altijd leuk om eieren te verstoppen voor de kinderen of op een andere manier om pasen te vieren. Als je niet voor ontbijt kiest, kun je ook de lunch of het diner extra gezellig en feestelijk maken, maar waarschijnlijk zal er wel een eitje worden gegeten op deze feestelijke dag?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.