15

mei

Rulantica 2
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Rulantica is een groot waar zwemparadijs met heel veel glijbanen en voor ieder wat wils

Door Redactie

Zwembaden, glijbanen, zelfs een cocktail drinken in het zwembad, je kunt het allemaal bij Rulantica. Rulantica is onderdeel van Europa-Park, een van de grootste pretparken in Europa, gelegen in Rust, Duitsland. Het park opende zijn deuren in 1975 en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire bestemming voor families en pretparkliefhebbers. Al jaren is Europa-Park, een goed bezochte attractiepark van Europa. Het park is opgedeeld in verschillende themagebieden, elk met een unieke sfeer en ervaring, inclusief bijpassende architectuur, muziek en eetgelegenheden die aansluiten bij specifieke landen. Deze gebieden bieden een breed scala aan attracties en activiteiten, zoals achtbanen, theatershows, kinderattracties, restaurants, winkels en hotels. En er is dus ook een pracchtig zwem- en glijbanenparadijs want je uitstekend kunt combineren met jouw bezoek!

Lekker warm water 

Om te beginnen met het binnenzwembad voor als de dagen niet zo warm zijn. Je hebt namelijk een groot binnenzwembad met glijbanen, maar ook buiten kun je goed vertoeven met mooi weer. De temperatuur van het water in alle baden en glijbanen is 32 graden Celsius. Ook de luchttemperatuur is 32 graden, heerlijk warm, zelfs voor koukleumen zoals ik die normaal niet van koud water houden. Het eerste dat opvalt als je Rulantica binnenstapt, is het enorme golfslagbad. Dit is het middelpunt van het binnen gedeelte met een aflopend water naar steeds dieper gedeelte. Het lijkt een beetje op een strand, maar er ligt wel steen in. Ook heb je heerlijke strandstoelen, waar je op kunt liggen en je kinderen in de gaten kunt houden. Achter het bad bevindt zich een gigantisch scherm waarop magische zeewezens sierlijk door het water glijden. Je ziet zeemeerminnen voorbijzwemmen, en af en toe komt er een zeeslang in beeld! Wanneer de scheepshoorn klinkt, beginnen de golven te rollen. En het zijn echt flinke golven! Elk deel van Rulantica heeft een eigen naam gekregen, en het gebied rond het golfslagbad heet ‘Lumåfals’.

Rulantica 8

Scandinavische mythes

Normaal zie je in een zwembad subtropische en Caribische sferen. Rulantica is een van de grootste waterparken van Europa, met maar liefst 32.000 m² aan zwemplezier. In plaats van de standaard subtropische sfeer, heeft Europa-Park gekozen voor een geheel ander thema. Hier stap je een magische wereld binnen, geïnspireerd door oude Scandinavische mythes met trollen, magische wezens en zeemeerminnen. Rulantica heeft 12 themagebieden met maar liefst 27 glijbanen.

Rulantica 4

Voor de allerkleinsten

Voor de allerkleinste waterratjes is er het Trølldal. Hier wonen de trollen van Rulatica in het ondiepe water, waar ze graag glijden van de glijbanen of klauteren in de Kullerbuller boomstam. Dit is het thuisland van de trollen, die Rulantica bevolkten lang voordat de mensen het eiland ontdekten. Rondom dit gebied is een hekwerk geplaatst, met slechts een kleine in- en uitgang. Hierdoor kun je de kinderen goed in de gaten houden en kunnen ze niet snel richting het grote bad lopen. Bovendien houdt een badmeester extra toezicht in dit gebied. Natuurlijk moet je als ouder ook je eigen kind goed in de gaten houden, maar dit geeft wel een veilig gevoel. Het water is hier ook heerlijk warm en ondiep. De kinderen kunnen met water spelen en glijden van verschillende glijbanen. En ook dit gebied is weer prachtig om te zien!

Skipstrand

Een leuk gedeelte van Rulantica is het Skip Strand ontdekken. In de restanten van een oud gezonken driemaster kunnen kinderen klimmen, glijden (hier vind je al drie glijbanen) en over watervlonders lopen. Dit gedeelte ligt bij het golfslagbad redelijk centraal. Het is als het ware een hindernisparcours in het water. Fantastisch voor kinderen! En het is goed geregeld, want hier staat een badmeester bij die aangeeft wanneer de kinderen mogen starten. Zo komen er geen ongelukjes door kinderen die te dicht op elkaar komen of juist de verkeerde kant op gaan.. Hier heb je ok de glijbanen voor de kinderen vanaf 1.10 meter. Zo kunnen zij ook veilig genieten van toffe glijbanen!

Rulantica 5

Lekker onderdompelen in Snorri’s Saga

Lekker liggen op een zwemband en je mee laten voeren door een luie rivier? Ben je even moe van het zwemmen, spelen en glijden? Pak dan een van de grote zwembanden en laat je, alleen of samen, meevoeren op deze lazy river. Onderweg dobber je door een kleurrijke onderwatergrot, kun je zwaaien naar de zeemeerminnen, en kom je langs een stad op stelten en een scheepswrak. Er is zoveel te zien dat je zeker nog een tweede rondje wilt maken. Dit was een van de fijnste attracties van Rulantica.

Voor de echte lefgozers

Zoek je graag wat extra avontuur en spanning? Dan is Vinterhal de plek waar je je het beste naar toe kunt begeven. In dit grote ijspaleis zit de machtige zeeslang Svalgur gevangen, en hier vind je de meest spectaculaire glijbanen van Rulantica. Zo laat de Isbrekker je over het water vliegen, zo snel gaat hij. In Två Fall ga je samen heel erg hard naar beneden in een tweepersoons band, waarbij je onderweg een ‘acht’ maakt en van de ene wand naar de andere slingert. Een andere spannende glijbaan is de Stormvind, waar je samen in een band door een wervelwind van een grote ronde trommel glijdt en minstens een rondje maakt voordat je in het volgende gat verdwijnt. Dan is er nog de Svalgur Rytt, waarbij je door het lichaam van een slang glijdt in een extra grote band, waar je met wel vier personen in kunt. Kortom: genoeg leuke en avontuurlijke glijbanen, voor iedereen dit daar fan van is. En nieuw is Vikingløp, de grootste raceglijbaan van Europa, waar  je op matten met je hoofd naar voren naar beneden gaat. Na de beklimming van de Nordiskturn zijn er in totaal acht glijbanen waarop strijdlustige rivalen tegen elkaar racen.

Rulantica 3

Nog meer te doen

Wie genoeg heeft van alle waterpret binnen kan zich ook buiten volop vermaken in Svalgurok. Dit enorme bouwwerk heeft maar liefst tien verschillende glijbanen, een enorme wateremmer en heel veel hoekjes en gaatjes om te spelen en verstoppen. In de avond ziet dit er erg mooi uit door alle verlichting. Buiten is er ook nog Snorri Strand, een superleuke waterspeelpark voor de kinderen (met een klein speeltuintje erbij). Tenslotte is er ook nog een wildwaterbaan.

Rulantica 7

Rulantica 2

Cocktailtime!

Tussen de prachtige dennenbomen en grote rotspartijen met watervallen vind je de Skog Lagune met de Skogbar. Hier kun je in het water plaatsnemen aan de bar voor een heerlijke cocktail. Wil je nog meer ontspannen, dan kun je je drankje meenemen naar een van de bubbelbedden. Dit hebben weinig zwemparadijzen. Ook het eten en drinken is prima geregeld in Rulantica. Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan. Maar er zijn verschillende plekken lekker kunt rusten en iets lekkers kunt kopen. Zo is er een restaurant waar pizza’s, pasta en salades te verkrijgen zijn. Ook is er aan de andere kant van Rulantica een snackbar.

Rulantica 1

Handig om te weten

Bij binnenkomst krijg je een speciale Rula-band, een handige armband met een ingebouwde tag. Het lijkt een beetje op een horloge en je kunt er allerlei dingen mee doen. Zo kun je ermee je kledingkluisje openen, en de band onthoudt ook je kluisnummer. Daarnaast kun je de Rula-band gebruiken om in het zwembad te betalen. Dit is erg handig, omdat je je geld en bankpasjes veilig in je kluisje kunt laten. Vooraf kun je een geldbedrag instellen (tussen €0 en €150), wat vooral handig is voor de Rula-bandjes van de kinderen. Zo kunnen zij zelf een ijsje halen en jij een cocktail bestellen in een van de bars in het zwembad. Je kunt kiezen uit verschillende tickets. Er zijn dagtickets (toegang vanaf 10.00 uur), avondtickets (toegang vanaf 17.00 uur) en moonlight tickets (toegang vanaf 19.00 uur). Het park sluit om 22.00 uur en alle tickets zijn geldig tot sluitingstijd. Je kunt ervoor kiezen om een hele dag in Rulantica door te brengen, of je bezoek aan Europa-Park combineren met een paar uur in Rulantica na sluitingstijd van het pretpark. Rulantica is meer dan een zwemparadijs en je kunt er met gemak een hele dag beleven. Kijk hier voor de actuele prijzen en openingstijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.