19

jun

Dikkie Dik 2
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel met prachtige muziek is een leuke bioscoopervaring voor de allerkleinsten

Door Redactie

Het heeft even geduurd, maar nu is he zover. Er is een echte film van Dikkie Dik in de bioscoop. Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is nu op het witte doek. Dikkie Dik is in de film zijn knuffel kwijt. En wat nu? In de hartverwarmende film “Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel” ontdekt Dikkie Dik tot zijn grote schrik dat zijn allerliefste knuffel, Beer, plotseling verdwenen is. Zonder Beer kan hij niet slapen, dus begint hij aan een spannende zoektocht. Gelukkig komt zijn vriendinnetje Poes Muis hem te hulp. Samen slaan ze de pootjes ineen en gaan ze op een vrolijke speurtocht vol avonturen. Vanaf nu te zien in de bioscoop en echt een leuke en muzikale filmvoorstelling, die vanaf vandaag 19 juni 2024 in de bioscoop te zien is. 

Het verhaal

De knuffel van Dikkie Dik is verdwenen en hun zoektocht brengt hen op de meest onverwachte plekken. Een doodgewoon bed verandert in een trampoline, en buiten op de waslijn balanceren ze als echte circusartiesten. Samen ontdekken ze nieuwe plekken zoals het weiland en het strand, en ontmoeten ze andere dieren die ze nog nooit eerder hebben gezien. Na een dag vol pret en avonturen komt alles gelukkig weer op zijn pootjes terecht: Beer wordt gevonden en Dikkie Dik en Poes Muis maken vele nieuwe vrienden.


Dikkie Dik 6

Stemmencast

De stem van Dikkie Dik is ingesproken en ingezongen door Burny Bos. Dikkie Dik kon niet zou praten: hij is een kat en hij miauwt. Daarom werd schrijver/producent Burny Bos de alwetende verteller in de film. Helaas overleed Bos in december, maar de voice-over-opnames voor de film waren toen al afgerond. Het resultaat is nu te zien en horen, wanneer “Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel” in de bioscoop draait. Het is een ‘doe-roep-en-dans-mee-film’, waarin kinderen niet 62 minuten stil hoeven te zitten, aldus de makers. De verteller speelt een cruciale rol in de Dikkie Dik bioscoopfilm. De stem van Burny Bos leidt de kijkers door de film en waarschuwt Dikkie Dik of roept hem tot de orde wanneer nodig. Hij nodigt de kinderen uit om op bepaalde momenten mee te doen, commentaar te geven, te zingen, stampen of roepen. Hij ziet en weet veel, maar laat zich soms ook verrassen. Hij vormt de verbindende schakel tussen Dikkie Dik en het publiek.
Dikkie Dik 3
Veel om te leren 

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is een super leuke tekenfilm waarin kinderen niet alleen verschillende stereotypen tegenkomen, maar ook veel kunnen leren over het gedrag en karakter van diverse dieren (en dus van mensen). Positieve eigenschappen zoals hulpvaardigheid en vriendschap worden nadrukkelijk benadrukt. Kortom, een echte aanrader. Deze film is de ideale film voor een eerste bioscoopbezoek voor peuters en kleuters, maar ook voor oudere kinderen en volwassenen die nostalgische herinneringen aan Dikkie Dik koesteren. De mix van avontuur, muziek en interactieve elementen maakt deze film een unieke ervaring voor het hele gezin. Ook leuk is dat er in december weer een nieuwe bioscoopfilm van Dikkie Dik komt. Maar we zouden zeker aanraden om deze zomer met je kindje al naar de bioscoop te gaan. De liedjes zijn fantastisch en het liedje zal je nog lang bijblijven. De kleuren zijn mooi, de afbeeldingen zijn helder en de film is gewoon een gezellige activiteit om te ondernemen, zeker als het minder mooi weer is en je er even tussenuit wilt gaan.

Dikkie Dik 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.