14

jun

Speeldag
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Goede tips voor het vieren van een leuk kinderfeestje

Door Redactie

Onze meisjes zijn weer bijna jarig en dan staat er een echt kinderfeestje op het programma. Voor de kleine het hoogtepunt va het jaar! Het organiseren van een kinderfeestje kan een leuke maar uitdagende taak zijn. Hier zijn tien tips om ervoor te zorgen dat het feestje van je kleuter een groot succes wordt. 

Thema

Een thema maakt het plannen makkelijker en spannender. Denk aan populaire keuzes zoals prinsessen, superhelden, dieren of een boerderijthema. En dan is het handig wanneer je de uitnodigingen op tijd verstuurt. Zorg ervoor dat je de uitnodigingen minstens twee weken van tevoren verstuurt. Dit geeft de ouders genoeg tijd om te plannen. Ook is het handig om het eerste kinderfeestje niet te lang te laten duren. Hou het kort: kinderen hebben een korte aandachtspanne. Een feestje van 1,5 tot 2 uur is meestal lang genoeg.

Lekkere cakejes en gezonde en lekkere snacks

Kinderen vinden het altijd leuk om hun eigen cake of taart te maken. Cakeversiering zorgt ervoor dat kindjes hun fantasie de vrije loop kunnen laten en gezellig aan de slag kunnen om hun eigen cake te versieren. Altijd een grote hit op een kinderfeestje! Zorg voor een mix van gezonde snacks zoals fruit en groente, maar vergeet de traktaties zoals cupcakes of een taart niet.

Spelletjes 

Plan eenvoudige spelletjes: spelletjes zoals stoelendans, zaklopen, of ballonvoetbal zijn eenvoudig en houden de kleintjes bezig. Ook goed te kijken voor een rustige ruimte. Zorg voor een rustige ruimte: creëer een rustige hoek met kussens en boeken waar kinderen zich even kunnen terugtrekken als het te druk voor ze wordt.

Schema

Maak een duidelijk schema: heb een plan voor de dag, maar wees flexibel. Houd tijd voor aankomst, spelletjes, eten, en afscheid in de gaten. Doe-het-zelf activiteiten zoals knutselactiviteiten zijn altijd een hit. Denk aan simpele projecten zoals het maken van een papieren kroon of het versieren van koekjes.

Goodiebags

Een klein cadeautje aan het einde van het feestje wordt altijd gewaardeerd. Dit kan iets simpels zijn zoals stickers, kleurpotloden, of kleine speelgoedjes. Betrek de kinderen bij de voorbereidingen. Laat je kleuter helpen bij het maken van uitnodigingen, het kiezen van spelletjes of het decoreren van de ruimte. Dit maakt hen enthousiast en trots op hun feest. Met deze tips kun je een feestje organiseren dat zowel leuk als gezellig is voor zowel de kinderen als de ouders. Veel plezier met het plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.