28

jun

IMG_9302
In Kids \ Kids, Zwanger

Passiescore:

Hoe bereid je je voor op de komst van je kindje?

Door Redactie

Tijdens je zwangerschap wil je je natuurlijk goed voorbereiden op de komst van je kindje. Zo ben je er straks helemaal klaar voor! Zeker als het je eerste kindje is, komt er veel op je af. Maar ook als je al een kind (of meerdere kinderen) hebt, is het weer spannend. Deze praktische tips helpen je bij deze avontuurlijke tijd.

Geboorte aankondigen

Zodra je kindje geboren is, wil je de geboorte natuurlijk aankondigen. Laat aan al je naasten weten dat je baby er is! Al tijdens je zwangerschap kun je mooie geboortekaartjes maken, in de stijl die helemaal bij jou en je baby past. Voeg bijvoorbeeld een foto toe om het kaartje extra persoonlijk te maken. Kies voor een kaartje in een bijzondere vorm, en ga op zoek naar het perfecte lettertype. Tijdens je zwangerschapsverlof heb je alle tijd om het kaartje gereed te maken.

Alles voor je kindje

Regel alles voor je kindje. Dit kan al deels tijdens de zwangerschap. Zo wil je geboortekaartjes meisje al af hebben voordat de baby er is. Dan kan het kaartje zo snel mogelijk de deur uit! Ook de inrichting van het kamertje kun je al op tijd regelen. Haal alle benodigde meubeltjes in huis. Wieg, commode en kast: dit vormt toch wel de basis. Je hebt voor je kindje ook meteen verschillende spullen nodig. Denk aan pampers, kleertjes, speentjes en doeken. Maar ook aan een kinderwagen en een autostoel. En als mama heb je onder andere voedingsbh’s, ijskompressen en kraamverband nodig. Het is fijn om het allemaal al bij elkaar te hebben. Dit is trouwens nog niet de complete batch aan spullen om aan te denken. Hier kun je handige lijsten en informatie over opzoeken. Word je voor het eerst moeder? Vraag ook gerust aan familie of vrienden wat echt niet mag ontbreken. Die tips kun je natuurlijk goed gebruiken.

IMG_9301

Blijf fit

Het is prettig om zo fit mogelijk te blijven tijdens je zwangerschap. Het is daarbij uiteraard wel logisch dat je deels een stapje terugzet. Je lichaam heeft immers meer rust nodig, zeker in het laatste trimester. Maar voorkom dat je steeds maar op de bank neerploft en nog maar weinig gedaan krijgt. Daar word je waarschijnlijk ook niet echt gelukkig van. Blijf gewoon leuke dingen doen, als je lichaam het toelaat. Nu heb je er immers nog alle tijd voor! Je kunt ook gewoon blijven sporten. Er zijn zelfs speciale sportlesjes voor tijdens de zwangerschap. Na zo’n lesje zit je weer helemaal goed in je vel.

Lees je in

Zeker als je voor het eerst moeder wordt, is het slim om je in te lezen. Je leven gaat namelijk echt veranderen met je kindje erbij. Hoe meer je daar alvast over weet, hoe beter. Nu verloopt de eerste periode met een baby in ieder gezin weer anders. Maar het is echt nuttig om een zekere basiskennis op te doen. Van informatie over bevallen tot kennis over de eerste week met je baby erbij. Je kunt er een heleboel over lezen. Of bespreek het met je naasten. Ook hier is je verlof een ideale tijd voor! Zie je tegen bepaalde onderdelen op, zoals de bevalling? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een cursus te volgen. Daarmee oefen je alvast hoe het straks (ongeveer) zal gaan. En dat stelt je gerust!

Ontspannen maar

Last but not least: ontspan nog zoveel mogelijk. Nu kan dat immers nog. Slaap extra veel en luister naar de grenzen die je lichaam aangeeft. Daar heb je alle recht toe. We weten immers allemaal dat er straks een periode met slaaptekort aan komt, als je baby nog klein is. Een deel van dat tekort kun je dus maar beter nu alvast inhalen. Het is ook beter voor jezelf en voor je kindje als je tijdens de zwangerschap zo min mogelijk stress hebt. En ontspanning helpt je daarbij.

Maak tijd vrij voor de voorbereiding. Voor je het weet is je kindje er immers bij! En dan kom je juist tijd en handen te kort. Het is fijn als alles netjes in orde is, van de babykamer tot de zorg die je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.