10

jul

Superkrachten naar je hoofd 5
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

De film Superhelden in je hoofd inspireert en motiveert kinderen, nu te zien in de bioscoop!

Door Redactie

De film Superkrachten in je hoofd van Dylan Haegens maakt iets unieks los bij kinderen. Ze kunnen zich helemaal inleven in Lev en de andere spelers. Lev is de hoofdrolspeler en fan van videogamen. Ook wil hij heel graag naar Comiccon om zijn grote held Healix te ontmoeten. In deze film komen dromen en werkelijkheid naar elkaar en ben je vanaf het begin helemaal betrokken bij de leuke ontdekkingen en het vrolijke spel en de avonturen van de oma van Lev. Het is een grappige film met een duidelijke boodschap 

Het verhaal 

In “Superkrachten voor je hoofd” maken we kennis met Lev, een jongen met een mank been die door zijn ouders erg beschermd wordt opgevoed. Op school voelt hij zich buitengesloten, maar thuis is hij de held in zijn favoriete videogame en een grote fan van de superheld Healix. Healix is beroemd om zijn spectaculaire gevechten tegen de slechterik Snotman, gespeeld door Dylan Haegens, en zijn vermogen om mensen te genezen. Lev droomt ervan zijn held te ontmoeten, maar zijn ouders zijn daartegen. Alles verandert echter wanneer zijn avontuurlijke oma onverwacht op bezoek komt. Samen gaan ze op een spannende reis om Healix te ontmoeten op de Dutch Comic Con.

Superkrachten naar je hoofd 6

Ook in boekvorm

De film “Superkrachten voor je hoofd” is gebaseerd op het interactieve boek van Wouter de Jong. In dit boek ontdekken kinderen, alleen of samen met hun ouders, hoe ze meester kunnen worden over hun eigen gedachten. Het boek leert hen omgaan met vervelende situaties, hun sociale vaardigheden verbeteren en meer zelfvertrouwen krijgen. Wouter de Jong behandelt dit thema op een speelse en relativerende manier, gevuld met anekdotes, grappige feitjes en treffende kindercitaten. Het staat vol met leuke oefeningen, uitdagingen en grappige tekeningen van Hein de Kort. Daarnaast kun je audiobestanden downloaden om de technieken te versterken en is er een speciale Mindgym-titelsong, gezongen door Elise Schaap. Het boek biedt kinderen speelse hulpmiddelen om beter om te gaan met stressvolle, saaie of moeilijke momenten in hun leven, zodat ze hun eigen mentale superkrachten kunnen ontwikkelen.

Superkrachten naar je hoofd 2Superkrachten naar je hoofd 5

Cast van de film 

De cast bestaat uit Finn Vogels, Elise Schaap, Bas Hoeflaak, Dylan Haegens, Jeroen Spitzenberger, Joke Tjalsma, Willie Wartaal, Marit Haegens-Brugman. Het scenario is van Wouter de Jong en Marit Brugman en de regie, zoals al eerder aangegeven, door Dylan Haegens. Dylan heeft een speciale editie uitgebracht waarin hij zelf opduikt in “Superkrachten voor je hoofd”. Hij heeft ook leuke prijzen bedacht die je kunt winnen, zoals later naar bed mogen en minder vervelende klusjes doen. Dylan maakt grappige filmpjes en ondersteunt kinderen via zijn stichting ‘Durf Te Vragen’. Zijn rol in het boek zorgt voor extra plezier en motivatie voor kinderen om de superkrachten in hun hoofd te ontdekken.

Superkrachten naar je hoofd 4

Superkrachten naar je hoofd 3

Inspirerend en motiverend

De film Superkrachten naar je hoofd is ontzettend leuk voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. De film duurt 92 minuten en je bent vanaf het moment meteen betrokken bij het leven van Lev. Hij wordt ontzettend kort gehouden door zijn ouders, maar zijn oma neemt hem mee op avontuur. Omdat Lev mank loopt, heeft hij weinig vrienden en moet hij veel van zichzelf eisen. Hij is enorm goed in gamen. Het einde is verrassend, integrerend en emotioneel, maar meer willen we nog niet verklappen. Het is wel mooi om te kiezen hoe kinderen omgaan met allerlei emoties en hier zichzelf in kunnen zien groeien. De film Superkrachten voor je hoofd is te zien vanaf 10 juli 2024 in de bioscoop. Het is zeker een aanrader voor kinderen vanaf 6 jaar tot begin van de middelbare school.

Banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.