26

jul

Burgers Zoo 4
In Kids \ Kids, Uitjes

Passiescore:

Begin de vakantie goed in Burgers Zoo met de musical van Zoë & Silos, de Rimba musical

Door Redactie

Het is vakantie en dat is tijd voor leuke uitjes in eigen land. De dierentuin is altijd favoriet en ook bij minder goede dagen met minder weer is Burgers Zoo dan een ideale optie. We hebben een leuke tip voor jullie! Ben je deze zomer op zoek naar een leuk uitje met je gehele gezin? Lees dan snel verder!

Burgers Zoo

Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierentuinen in Nederland door verschillende unieke kenmerken. Er zijn verschillende ecosystemen in plaats van dierverblijven: In plaats van traditionele dierverblijven, heeft Burgers’ Zoo grote overdekte en openlucht ecodisplays gecreëerd die complete ecosystemen nabootsen. Voorbeelden zijn de Bush (tropisch regenwoud), de Desert (Noord-Amerikaanse woestijn) en de Ocean (koraalrif en oceaanhabitat). Dit zorgt voor een meer natuurlijke leefomgeving voor de dieren en een unieke beleving voor bezoekers. En zeker met regenachtig weer verblijf je droog en door deze regenachtige dagen is dat best wel fijn.

Burgers Zoo 2
Burgers Zoo 6

Burgers Zoo besteedt ook veel aandacht aan het  informeren van bezoekers over ecologische systemen, bedreigde diersoorten, en milieubescherming. Het park biedt uitgebreide informatieborden en educatieve programma’s aan, vaak gekoppeld aan hun ecodisplays. Mooie en innovatieve projecten, zoals het bouwen van een replica van een mangrovebos, compleet met getijdenbewegingen, of de uitbreiding van hun koraalrif. Burgers’ Zoo heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1913 en wordt nog steeds beheerd door de familie van de oprichter.

Burgers Zoo 1

Burgers Zoo 3

De musical Zoë & Silos: de Rimba musical 

Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem heeft deze zomer de indrukwekkende musical ‘Zoë & Silos: De Rimba Musical’ om mee te maken. Deze voorstelling is inbegrepen bij je toegangsticket, waardoor een bezoek aan deze bijzondere dierentuin nog specialer wordt. Het is een unieke, muzikale en kleurrijke show bij, in samenwerking met Van Hoorne Entertainment, en wij zijn er ontzettend enthousiast over. Een magische en muzikale ervaring terwijl je deze prachtige dierentuin ontdekt, waar je ogen en oren tekort zult komen. De Rimba Musical is van 13 juli tot en met 18 augustus dagelijks te zien in Burgers’ Zoo!

Burgers Zoo 5

Het verhaal 

In deze voorstelling beleven de hoofdrolspelers een nieuw avontuur van 25 minuten, dat zowel kleurrijk als leerzaam is. Zoë, een enthousiast meisje met een passie voor dieren en een vaste bezoeker van Burgers’ Zoo, en Silos, een jonge dierverzorger in het park, ontdekken samen de wonderen van de Rimba.Zoë & Silos bevinden zich midden in het tropisch regenwoud van Vietnam! Ze gaan op zoek naar een ernstig bedreigd en helaas weinig bekend dier: het schubdier. Wederom weten ze het publiek te verrassen met een vrolijke musical met een goede afloop. Daarnaast leren kinderen op speelse wijze meer over het fascinerende ecosysteem van de Rimba.

Je kunt de musical vijf keer per dag bijwonen, dus je kunt kiezen voor de allereerste voorstelling aan het begin van de dag of misschien is het ook een geweldige afsluiting van de dag is als je al de hele dag hebt gewandeld. Na de show, die ongeveer 25 minuten duurt, kun je naar het Safari Restaurant gaan, waar na elke voorstelling een Meet & Greet met Zoë & Silos plaatsvindt. Ook kun je met hen op de foto gaan!

Burgers Zoo 4

Een bezoek aan de dierentuin is al een geweldig uitje en ervaring, maar met deze musical erbij wordt het dagje uit helemaal compleet! Het is een mooie musical met veel leuke liedjes en andere dieren, de humor, de getalenteerde musicalsterren en het mooi ontworpen decor. Op doordeweekse dagen zijn er vier shows: de eerste show begint om 11 uur en de laatste show om 15 uur. In het weekend is er zelfs een vijfde show van 16 uur. De musical is inbegrepen bij de entreeprijs en gratis toegankelijk voor abonnementhouders. Voor meer informatie kun je terecht op burgerszoo.nl/musical. Op zondag 11 augustus en vrijdag 16 augustus worden alle shows voorzien van een gebarentolk. Wanneer ga jij een kijkje nemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.