30

jan

High wine
In Lifestyle \ Cadeautjes, Gadgets

Passiescore:

Tips voor de organisatie van het leukste feestje of diner

Door Redactie

Ik houd wel van feestjes! Regelmatig organiseer ik zelf een diner voor vrienden, vriendinnen, buren, familie en onbekenden. Eén keer per maand open ik mijn huiskamerrestaurant via ShareDnD. De voorbereiding vind ik vooral leuk. Welke gerechten ga ik kiezen? Welke menukaart maak ik? Hoe versier ik de eettafel? Wat wordt het thema? Allemaal leuke dingen om over na te denken. Hier deel ik graag een aantal leuke tips voor een mooie avond!

1. Kies een thema

Met kerst vind ik het leuk om de tafel bijvoorbeeld te versieren met kleine kerstballen. En nu Valentijnsdag er weer aan komt, denk ik al aan mooie champagneglazen met bubbels en een framboos, rozenblaadjes op de tafel. Vorige week zaterdag gaf ik een diner met het thema Winter. Dan zet ik een glazen bol met sneeuw op de tafel. Leuke aankleding met verse bloemen doet het altijd goed.

Valentijn

2. Menu

Vaak kies ik een menu wat ik goed kan voorbereiden. Vaak een voorgerecht waarbij ik enkel nog de finishing touch hoef te doen. De tweede gang is vaak een soep waar ik nog een klein detail op het laatste moment aan toe voeg. En het hoofdgerecht bereid ik vaak ook voor zodat het alleen nog maar in de oven hoeft. En de desserts maak ik vaak in kleine glaasjes of op kleine bordjes. Dan kun je zoete en harte desserts een beetje combineren. Het ziet er altijd leuk uit: een Grand Dessert!

High wine

3. Verlichting

Sfeer tijdens een diner vind ik belangrijk. Vaak dim ik de lichten, zet kleine kaarsjes op tafel met waxinelichtjes en dek de tafel mooi. Ik kies voor mooie blauwe waterglazen, in combinatie met een wit servies zodat je dat goed kunt combineren. 

La Bavarin
4. Goede muziek 

Iets wat altijd een soort uitdaging was, is de muziekkeuze. Ik speelde altijd mijn eigen playlist af via mijn laptop, maar dat vond ik steeds meer onprofessioneel over komen. Daarom koos ik ervoor om mezelf een cadeau te gunnen en een goede muziekinstallatie uit te kiezen. MaxiAxi.com is zo’n website waar je voldoende keuze hebt. Ook vrouwen kunnen DJ’s zijn, alhoewel ik ook warm loop voor de mannelijke DJ’s, zoals Martin Garrix en Armin van Buuren. Nu heb ik sinds gisteren eindelijk een mooie blue tooth speler waar de gasten zelf hun playlist op kunnen aansluiten. Vanaf nu zal de muziek ook door de woonkamer klinken tijdens mijn feestjes en diners!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.