24

apr

721C97A3-9F4A-4BE1-978F-C52E3A07F144
In Lifestyle \ Gadgets

Passiescore:

Vrouwen en autopech

Door Redactie

Mijn Mini en “me”. Ik heb het hier niet over een baby, maar over mijn auto. Zonder Mini kan ik niet. Voor mij is een auto net zoals kleding, ik vind het belangrijk dat het stijlvol is en ook nog eens functioneel, maar ook (super)vrouwelijk. Het grappige is dat als ik aan een aantal vrienden en vriendinnen vraag welke auto bij mij past, dat iedereen dan ook zegt: Mini! Sinds vier jaar rijd ik nu Mini. Onlangs in november heb ik een hele mooie nieuwe auto uitgezocht. Voor mij was het duidelijk dat ik hetzelfde merk wilde omdat ik het een super fijne auto vind. 

Toen ik een nieuwe auto uit ging zoeken, had ik vooraf op een lijstje bepaald welke accessoires en kenmerken ik belangrijk vind. Een goede navigatie zodat ik precies weet waar ik naar toe moet rijden, vind ik een van de belangrijkste vereisten. Ook een goede multimediaspeler, waar ik mijn muziek kan afluisteren, was een wens. En een totale must zijn achteruitrijsensoren, achteruitcamera en parkeerhulp want ik moet eerlijk bekennen dat ik het soms lastig in kan schatten hoe ver ik kan inparkeren of hoe dicht ik in een parkeergarage op een muurtje zit. Daarom komen er al snel kleine deukjes in en dat is zonde voor een nieuwe auto. Ook merk ik dat nieuwe auto’s steeds geavanceerder worden: de techniek en electriciteit bepaalt steeds meer. Zoals onlangs toen mijn accu was leeggelopen. De normale wegenwacht kon niet helpen en de Mini assistance moest komen. Ook stond mijn auto onder de parkeergarage van mijn appartementencomplex waar de berger nooit in had gekund.

De mannen

Maar wat vinden vrouwen belangrijk aan auto’s? Wat is het verschil tussen vrouwen en mannen? Sommige stereotype verschillen tussen mannen en vrouwen bij de aanschaf van een (nieuwe) auto zijn gewoon “waar”. Mannen vinden over het algemeen het vermogen en dus de motor(kap) belangrijk. Er lijkt iets te gebeuren bij mannen als het over het vermogen van de auto gaat. Mannen willen mannelijke auto’s: stoer, status, snelheid, formaat en klasse. Vrouwen kiezen voor de kleinere versie van een auto. Ook vinden mannen het leuk om te onderhandelen over de auto. En velgen, dat is ook super mannelijk! Hoe positiever je over de auto bent, hoe hoger de prijs wordt. Een proefrit door lekker op het gaspedaal te drukken en kijken of de auto écht zo snel kan! Mannen kiezen liever voor een nieuwe en grotere auto.

De vrouwen

Wat ik wel heb geleerd, is om me goed voor te bereiden als ik een nieuwe auto ga aanschaffen. Als je precies weet waar je naar op zoek bent, heb je zelf de controle over je aankoop. Vrouwen letten meer op zuinige auto’s en kiezen over het algemeen een auto, die gemakkelijk kan parkeren in de stad. En vrouwen vinden over het algemeen de kleur belangrijk. De kleur en de vorm zijn vaak de helft van de keuze. En navigatie is ook een dingetje. Ik ben niet goed in het onthouden van de route. Ook vind ik het belangrijk dat ik snel wordt geholpen bij autopech. Ik heb zelf bijna geen verstand van techniek en auto’s en laat dat liever aan experts over.

Het verschil tussen mannen en vrouwen: tijdens de aankoop van een auto letten we wel degelijk op andere punten. Maar dat is ook leuk. En de mannen? Laat hen maar lekker rijden. Stiekem vind ik het ook wel leuk en stoer als hij daar helemaal in opgaat. Zijn speeltje. Net zoals ik het leuk vind als hij met mij ontspannen rijdt.

721C97A3-9F4A-4BE1-978F-C52E3A07F144

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.