3

apr

IMG_1318 (1)
In Lifestyle \ Lifestyle

Passiescore:

WhatApp: de verschillen tussen mannen en vrouwen

Door Redactie

WhatsApp is in een korte tijd enorm populair geworden en heeft de afgelopen jaren het medium en de aard van communicatie aanzienlijk beïnvloed. Deze app is de meest dominante aanbieder van mobiele instant messaging-diensten die van de ene op de andere dag een revolutie is geworden voor de jonge en oude generaties. Het is tegenwoordig een essentiële tool voor het verzenden en ontvangen van tekst, audio-verzending en -ontvangst, video- en foto-berichten tussen personen en groepen over de hele wereld zonder limiet. Je kunt dus zoveel berichten op je mobiele telefoon, bijvoorbeeld de IPhone 8 versturen als je maar wilt. Ik heb zelfs nu sinds twee weken de nieuwe IPhone XS. Eigenlijk vind ik het altijd wel weer leuk om een nieuwe telefoon te kiezen als je toe bent aan een nieuw abonnement. Ook de camera op de nieuwe IPhone is weer beter. En er zit geen “knop” meer op, maar ik moet nu meer swipen voor de applicaties. Ook herkent de nieuwe IPhone mijn gezicht met openen. Hoe cool is dat?  Waarom IPhone? Omdat ik het gewoon een fijne telefoon vind. Ook is de koppeling met mijn Macbook en met mijn Ipad erg prettig. IMG_1318 (1)
Mannen vs. vrouwen
Met meer dan miljoenen gebruikers over de hele wereld, is dit fenomeen een onderwerp van intensieve studie geworden voor onderzoekers van over de hele wereld op het gebied van communicatie en marketing. Zo zijn velen nieuwsgierig naar de leeftijdscategorie die het meest gebruik maken van deze app en hoeveel tijd besteden we eigenlijk met zijn allen aan Whatsappen? Ook het verschil tussen mannen en vrouwen werd grondig onderzocht. Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars, maar geldt dat ook voor de digitale wereld? Hoe versturen de verschillende seksen hun whatsappjes? En hoeveel tijd besteden ze aan deze app?
De overeenkomsten
Met huidig onderzoek, gericht op het bestuderen van verschillen in gebruik van deze communicatiedienst tussen mannelijke en vrouwelijke individuen, zijn onderzoekers wel tot de conclusie gekomen dan mannen en vrouwen er een verschillend patroon op nahouden. Toch moet ook gezegd worden dat, afhankelijk van het land of de regio, er veel elementen waren, zoals gebruiksstijl in termen van tekst, patroon of gebruikte woorden, die weinig of geen verschil tussen geslachten vertoonde. Ik houd er bijvoorbeeld van om filmpjes te maken van de vakanties en deze dan met mijn vrienden te delen.
De verschillen
Sommige van de verschillen tussen de geslachten waren zichtbaar op het gebied van het gebruik van emoticons. Zo gebruiken de vrouwelijke respondenten over het algemeen meer emoticons om zich te uiten dan mannen. Bovendien maakten vrouwen vaker deel uit van een Whatsappgroep. Mannen lijken meer de voorkeur te geven aan individuele chats. Nog een opmerkelijk verschil is dat het meestal de vrouwen zijn die actiever op Whatsapp zijn gedurende de dag. De steeds veranderende profielfoto en -status en het reageren op alle berichten was herhaaldelijk te zien bij de vrouwen, terwijl het bij mannen maanden kan duren voordat zij hun profiel wijzigen en hun status te controleren.
Een ander verschil is dat vrouwen emotionele uitbarstingen op WhatsApp graag delen. Ook foto’s of video’s of soms opnames van leuke activiteiten, zoals winkelen, moeten naar vrienden en familie worden sturen. Mannen gebruiken Whatsapp juist vaker voor zakelijk berichten. Het is bekend dat in veel gebieden vrouwen meer gebruik maken van sociale media voor plezier en amusement.
Wie maakt er het meest gebruik van Whatsapp?
Mannen zijn het meest direct met antwoorden op een vraag, terwijl vrouwen veel uitdrukkingen kunnen hebben om te reageren op een vraag die wordt gesteld. Ook besteden vrouwen veel meer tijd aan bellen, sms’en en het controleren van de status op hun mobiele telefoon. Interessant is dat vrouwen heel wat gegevens en informatie gebruikten om te sms’en en online te komen. Dit is een beetje anders dan mannen die minder online-applicaties zoals Whatsapp gebruiken. Hoe vaak zit jij op jouw mobiele telefoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.