30

dec

IMG_9616
In Lifestyle \ Geen categorie

Passiescore:

Een dankbare terugblik op 2018: een ode aan het leven

Door Redactie

Op vrijdag 21 december kreeg ik kerstvakantie van school en ik besloot even “gas terug te nemen”. Geen social media, geen Instastories en Facebook. Op een gegeven moment heb je het gevoel dat je wordt geleefd door het posten van berichten, maken van foto’s en filmpjes. Het laatste half jaar was voor mij zowel op het gebied van gezondheid, familie en werk hectisch geweest en ik vond het fijn om even “niets te hoeven”. Dit jaar besefte ik nog meer hoe fijn het is om je dierbaren om je heen te hebben. Dit jaar ontdekte ik nog meer wat echt belangrijk is in het leven. Met iedere vriend of vriendin of familielid heb je weer een andere band. Dit is de eerste keer dat ik een persoonlijke blog schrijf over mijn familie, vrienden en hobbies/clubs, maar dit jaar was ook anders dan anders. 

Het is moeilijk om alle hoogtepunten samen te vatten in één overzicht. Ik kan een artikel schrijven over mijn 18 reizen in 2018, mijn 18 lekkerste restaurants en over mijn goede voornemens van 2019. Eigenlijk kan ik mijn familie, vrienden en vriendinnen als het belangrijkste goed beschouwen. Maar vandaag schrijf ik een ode aan mijn familie, vriendinnen en vrienden. Over Noord-Brabant, Nijmegen en Amsterdam. Mijn jaar zou zo niet zonder jullie steun niet zo zijn geweest.

Noord-Brabant 

Simone en John, wat was het fijn om bij jullie grote dag te zijn! Simone, we zijn dit jaar nog meer naar elkaar toegegroeid. Fijn dat je mijn zusje bent. John, de bent de beste zwager die ik me kan wensen. Sven, wat word jij al een grote neef. Je blijft mijn favoriete neefje! Leuk om te zien dat je door de motivatie toch nog met 2-1 wint en ik jouw elftal kan trakteren op friet. Wat vond ik het leuk om jou mee te nemen naar Ajax tegen de Graafschap. Pien, wat ben je toch een pientere en aimabele dame. We gaan in 2019 samen naar The Lion King! Mama en papa, jullie namen een dappere beslissing maar toch ben ik blij met mijn roots. Mari, Ria, Freek, Brent, Thea, Louis, Laurens, Anne, Jolijn en Rob en Karel, bedankt dat jullie mijn familie zijn en dat ik altijd bij jullie terecht kan voor een goed gesprek.

Horecava

Mijn familie heeft toestemming gegeven om deze foto te publiceren.

Jorien, we kennen elkaar in 2019 dertig jaar. Ik kan me nog goed herinneren dat wij samen bij gymnasium Beekvliet in de brugklas startten. Gelukkig heb ik van je man toestemming om in 2019 een leuk weekend samen weg te gaan. Carolien, ook jij bent nog steeds een dierbare vriendin. Nicole, Charlotte, Martijn en Ton, wat ben ik blij om nog steeds tot jullie clubje te mogen behoren! Mijn gymnasium tijd was geweldig.

Nijmegen 

Silvia en Claudia, wat hebben jullie mijn studententijd gezellig gemaakt. Ook leuk hoe we nu nog nog steeds zo close met elkaar omgaan. Silvia, het is gezellig om met jou in jullie sauna, jacuzzi en stoombad te genieten van onze goede gesprekken. Claudia, je hebt me weer een paar euro’s armer gemaakt maar met jou koop ik de mooiste jurkjes en pumps! Ook Bjorn en Willem, we moeten snel weer afspreken!

Marcel, Koen, Maurits, Margriet en Coert: was was mijn studententijd zonder jullie in het geweldige studentenhuis. Deze vier studiejaren vlogen voorbij! Maurits, jij blijft toch echt mijn beste vriend, maar dat heeft onze reis naar Nieuw-Zeeland zeker aan bijgedragen. Mette, wat een mooie prestatie om te promoveren. We moeten in 2019 vaker gaan wandelen. Hanny en Fieke, mijn voormalige tennismaatjes, het is weer te lang geleden dat ik jullie heb gesproken! Ingrid, snel weer afspreken. Long time no see!

Petra, Jacco, José, Ger, Kos, John en Ronald, wat is de eerste en derde vrijdag van de maand altijd gezellig met jullie bij het Nijmeegs Ondernemerscafé. Ik moet hier heel vaak enorm lachen dankzij jullie! Petra, de eerste zondag van 2018 was hilarisch. Dit moeten we volgende week overdoen! 
TZ ONDERNEMERSCAFE 328 (3)

Fotocredits: Theo van Zwam, Nijmeegs Ondernemerscafé. 

Amsterdam 

Wendy, ooit begon ik met jou Passievrouwen. We vullen elkaar lekker aan. De ene periode wat meer dan de andere periode. We hebben nog regelmatig contact en moeten snel weer samen op een hilarische persreis in het weekend!

IMG_9616

Saskia, Esther en Martha, ik geniet van onze maandelijkse kookavonden in Amsterdam. Valerie, wat is het mooi dat jouw grote droom in 2019 uit gaat komen. Dank je wel voor alle mooie kooktechnieken die je me steeds weer aanleert en de leuke gesprekken die we hebben. Petra, van koken komt niets meer terecht, maar van Ajax en borrelen wel.

JCI, wat was dat een fantastische club om bij te horen! Marjolijn, wat hebben we dit jaar enorme gezellige, pittige en bijzondere dingen mee mogen maken. Annemarie, Esther, Kim, Christel, Alexandra en mijn mede culinaire commissieleden Jos, Aram, Fleur, Alice & Martijn: bedankt voor deze mooie tijd bij de geweldige club. Bedankt voor alle leuke zakelijke en maatschappelijke projecten, gesprekken en uitdagingen.

20180717_192428_408 (1)

Ajax Vrouwen, Ajax 4 en Ajax 5, wat is het leuk om over en voor jullie te schrijven. Vooral bij Ajax 5 is de voetbalhumor niet aan te slepen. Yuri, Jan-Matthijs en Ronald om samen met mij de jonge garde van de redactie te vormen. En de andere redactieleden onder aanvoering van David, wat is het geweldig om van jou het schrijversvak verder te leren. Ook andere vrijwilligers binnen de vereniging, wat is Ajax toch een bijzondere club!

Martijn, Elzelien, Susan en alle andere collega’s, bedankt voor een fijn jaar! Marguerita, Linda, Jeannette, Jody, Judith, Melissa, Joyce, Betty, Mario, Ghislaine, Jacqueline, Franceska, Sanne, en velen die ik nog vergeet: bedankt voor de mooie reizen in 2018. Op naar een mooi blog- en reisseizoen in 2019.

Alle afhalers, ik ben blij dat ik voor jullie twee tot drie keer in de week mag koken: ik heb dit jaar de 500ste maaltijd gerealiseerd.

I count my blessings. Bedankt voor alle steun, hulp, gezelligheid, vriendschap en veel meer. Het is mooi geweest in 2018. Op naar 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.