1

jan

IMG_9634
In Lifestyle \ Lifestyle

Passiescore:

Mijn goede voornemens voor 2019

Door Redactie

2019 alweer. Wat is de tijd snel gegaan. Een jaar waarin ik verschillende life events heb mogen mee maken. Waarin ik mezelf nog beter heb leren kennen. Tijd om weer met frisse energie te beginnen aan dit jaar. Ik heb er zin in! Eigenlijk is het best wel lekker om weer nieuwe plannen te maken, nieuwe reizen te plannen, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Tijd om mijn goede voornemens te delen. Kijken of ik ze ook dit jaar ga behalen? 

Voeding

Sinds mei 2018 ga ik maandelijks naar Saskia, mijn lifestyle coach. Gewoon omdat ik een stok achter de deur wil hebben. We hebben gesprekken over voeding, levensstijl, sporten en nog heel veel andere zaken. Voor mijzelf heb ik de volgende goede voornemens op het gebied van eten en drinken geformuleerd:

  1. Minimaal twee liter water per dag drinken. Ik drink redelijk gemakkelijk water en maak vaak verse gemberthee. Maar soms zijn er dagen dat het erbij inschiet, zeker als ik op school les geef. Ook wil ik een flesje water in de nabijheid hebben.
  2. Meer groenten eten tijdens de lunch. Sinds dit jaar koop ik regelmatig een verrassingsdoos met groenten en fruit. Dat is op zich al erg leuk, omdat je zo ook andere groenten en fruit gaat waarderen en proberen. Ik ga proberen op de dagen dat ik thuis werk een verse soep te maken voor de lunch en steeds vaker te lunchen met salades.
  3. Vroeger perste ik iedere dag verse jus d’orange. Ontzettend lekker, maar de lifestyle coach raadde me dat af. Nu gebruik ik vaak water in mijn smoothies. Ik vind de groene smoothie met spinazie, gember, banaan, appel en soms bleekselderij nog steeds mijn favoriet.
  4. Ik wil minder alcohol drinken. Ook heb ik er over nagedacht om helemaal te stoppen voor een maand, maar ik vraag me af of dat goed is. Volgens mij werkt minderen beter. Met Saskia heb ik het voorstel gedaan om zes glazen per week te drinken. Bij een diner in een goed restaurant is het natuurlijk heel verleidelijk om te genieten van goede wijnen en daar wil ik mezelf ook niet onthouden. Ik wil mezelf ook niet op rantsoen sturen, maar minder mag zeker!
  5. Puur koken en eten is eigenlijk al wat ik doe. Ik kook met verse groenten, eet veel vers fruit, snack eigenlijk nooit en wil dat vooral zo blijven houden. Zeker omdat ik ook twee tot drie keer per week kook voor mensen via Thuisafgehaald.nl is dat een mooie motivatie om dit erin te houden!

Sport 

  1. Dit jaar wil ik me ook gaan inschrijven bij een tennisclub in Amsterdam. Het is nu drie jaar geleden dat trainde, competitie speelde en ik actief wekelijks tenniste en nu houd ik het af en toe bij een tennistoernooi of een losse tennismiddag. Daar wil ik verandering in aanbrengen. Op naar Amstelpark!
  2. Ook zou ik graag eens een aantal nieuwe sporten willen testen. Welke vorm van yoga is goed? Hoe is het om te kickboksen? Ik hoor hier goede verhalen over. Misschien toch een maand One Fit proberen?
  3. De ambitie om 10.000 stappen per dag te wandelen. Op school lukt dat aardig met alle trappen. Maar op de dagen dat ik thuis werk, is dat de uitdaging. Misschien moet ik nog vaker boodschappen te voet gaa doen. Gelukkig wordt het lente en hopelijk mooi weer zodat je sneller geneigd bent om te gaan wandelen.

Werk

Eigenlijk ben ik tevreden over de combinatie van docent zijn op de hogeschool en universiteit, het ondernemerschap en mijn eigen bedrijf. Ik vind de afwisseling leuk. Toch wil ik me nog beter concentreren en me nog beter (leren) focussen. Ook hoop ik dit jaar voor Passievrouwen weer een aantal mooie reizen te mogen maken en leuke locaties en evenementen te bezoeken. Wel wil ik me wat strenger aan deadlines gaan houden en ook gaan werken met een duidelijke planning. Ook wil ik graag een aantal coachingsessies gaan volgen om mijn doelen nog strakker te zetten en ze ook te bereiken. Dit jaar wil ik communicatie- en salestrainingen gaan geven voor bedrijven en de eerste klant kreeg ik net voor de kerstvakantie. Het afgelopen jaar kreeg ik vaak complimenten en goede uitslagen over mijn presentaties en hier wil ik iets meer mee gaan doen. Een mooie nieuwe toevoeging! Het werken voor verschillende klanten blijft leuk en dit wil ik graag zo houden.

Familie en vriendschap

De band met mijn familie is goed. Het was een roerig jaar, maar we zijn er sterker uitgekomen. Het is fijn om te ontdekken dat het goed zit. En ook hoop ik nog steeds gezellige dingen te blijven doen met mijn vriendinnen en vrienden. Lekker uiteten gaan, borrelen, wandelen, sporten, winkelen, maar vooral ook naar de film, musicals, theater. Maar bovenal: ik hoop dat iedereen in mijn omgeving gezond blijft.

Wat zijn jouw goede voornemens?

IMG_9634

 

Totaal 2 reacties

Sylvie Stap

2 januari 2019 om 12:52

Hallo Tamara,
Leuk om jouw voornemens te lezen. Ik wens je goede gezondheid, succes en dat de liefde tot bloei mag komen!
Hartegroet,
Sylvie

Beantwoorden

Redactie

2 januari 2019 om 15:18

Dank je wel Sylvie!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.