3

mei

IMG_0256

Passiescore:

Tips om weer ruimte te creëren in je huis

Door Redactie

Het is lente en op een of andere manier krijg ik het gevoel om mijn hele huis dan op z’n kop te moeten zetten. Ik heb daarbij wel altijd een steuntje in de rug nodig van twee hele lieve dames, Barbara en Guyonne, zij helpen me daarbij. Vorig jaar merkte ik dat ik meer structuur nodig had. Het geeft me een lekker gevoel als je je huis binnen komt en de geur van fris wasgoed je tegemoet komt. Ook kan ik me al verheugen op mijn bed als ik weet dat alles gewassen is! Hebben jullie dat ook dat je in het voorjaar weer even je huis opnieuw gaat inrichten? 

Een jaar geleden liet ik mijn huis helemaal opnieuw inrichten. Het gaf me een goed gevoel en ook ruimte in mijn hoofd. Misschien was dat wel de beste beslissing van 2018 om alle spullen eens goed door te lichten en de spullen, die ik niet meer gebruikte weg te gooien, weg te geven of op de rommelmarkt te verkopen. In de loop der jaren verzamel je heel veel. En ik ben enorm goed om alles te verzamelen en te bewaren. Ook lees je steeds meer over speciale goeroes die een methodiek hebben ontwikkeld om je huis op te ruimen. Marie Kondo is op dit moment de hype en heeft al een aantal boeken geschreven. Hieronder geef ik een aantal tips die mij hebben geholpen om weer meer structuur in mijn appartement te krijgen.

Sorteren

Mijn kledingkast is nu helemaal gesorteerd en alle kleding hangt of ligt op kleur. Ik heb speciale kledinghangers aangeschaft waar mijn rokjes mooi in hangen, de jurkjes hebben goede hangertjes en de sportkleding ligt in dezelfde kast. Als ik nu mijn kastlade opentrek, word ik zo blij! Ook je spullen goed opvouwen en strijken in je kast geeft rust en ruimte. Zeker met een Collishop strijkijzer krijg je heel snel een mooi resultaat en kun je ook je kast weer goed opruimen en inrichten.

Organiseren

Vorig jaar wilde ik in één keer alle ruimtes en kamers doen. Je kunt beter kiezen om per kamer of per gedeelte van je huis (verdieping) op te gaan ruimen. Dan haal je niet opeens alles overhoop, maar doe je het in delen.

Kasten en bakjes

Alleen al mijn keukenspullen nemen een grote kelderkast in beslag. Ik heb nu eenmaal een soort van hobby om veel kookspullen en kookboeken te verzamelen. Maar wat mij wel heeft geholpen, is om alle klein schaaltjes, bakjes en glazen in grote opbergbakken te doen. Er zit nu een goede structuur in mijn keukenkast en ook alle verzorgingsspullen heb ik gesorteerd.

Af en toe een beetje

De hele dag opruimen maakt mij niet blij. Ik kies er liever voor om steeds kleine stapjes te maken in plaats van uren achter elkaar te werken. Zo krijg je steeds een beter resultaat en wordt het ook geen vervelend klusjes.

IMG_0256

Meteen aanpakken

Ik probeer vanaf nu alles netjes bij te houden en op te ruimen. Dat geeft me rust. Dan hoef ik mezelf niet iedere keer te motiveren om op te ruimen.

Ruimte 

Ik heb nogal de neiging om overal wat neer te leggen. Nu heb ik onlangs een kastje bij Ikea aangeschaft waar alle lopende papiertjes, documenten en dingen die ik nog moet lezen in kunnen. Vandaag heb ik weer een stapje gezet en dat voelt goed. Ik ben blij als ik thuis kom. Wat doe jij in het voorjaar? Heb je ook die lentekriebels?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.