22

mei

total-body-scan-1
In Lifestyle \ Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Je gezondheid: je grootste goed

Door Redactie

Eigenlijk had ik tot op heden niet vaak te klagen over mijn gezondheid. Vaak als de griep heerste in heel Nederland ontsprong ik de dans want ik kan me niet herinneren dat ik de laatste jaren vaak griep heb gehad. Maar de laatste maanden heb ik toch meer klachten. Ik voel me niet ziek, maar vooral mijn darmklachten spelen op. In het verleden heb ik me al laten testen op alle allergieën via de huisarts, maar daar kwam niets uit. Nu loop ik de laatste maanden rond met een opgeblazen buik en daar voel ik me niet lekker bij.

Als vrouw zijnde, worden we vanaf ons dertigste levensjaar getest op baarmoederhalskanker door middel van een uitstrijkje. Ook ik heb de afgelopen maanden enkele gynaecologische onderzoeken laten uitvoeren. Daarnaast stond er al een tijdje op de planning om te worden geopereerd aan mijn kaak. Hier zag ik ontzettend tegenop, omdat ik geen goede verhalen had gehoord van de kaakchirurg, maar de behandeling viel me erg mee. En door alle bezoeken aan het ziekenhuis en de arts zou ik best wel eens willen weten hoe mijn lichaam ervoor staat. Als derde stelde de sportarts van Ajax voor om bij haar een medische keuring te ondergaan. Omdat ik goed ben verzekerd en het meest uitgebreide pakket heb binnen mijn zorgverzekering, heb ik ook mijn conditie, hart, bloed, urine en longen laten testen. Voor mij is mijn gezondheid het allerbelangrijkste geworden. Ook heb ik zelf aan den lijve mogen ervaren dat er enorme wachtlijsten ontstaan en dat het niet zo gemakkelijk is om een afspraak te maken.

total-body-scan-1

Total bodyscan 

De laatste maanden denk ik er toch steeds meer over na om een total bodyscan te laten uitvoeren. Ik had er eens van gehoord dat de dochter van een bekende, die ongeveer dezelfde leeftijd heeft, dit had laten doen en er was toch iets uitgekomen waardoor je er op tijd bij kunt zijn. Het lijkt me ook enorm spannend. Wat als er iets uitkomt waar je van schrikt? Heb je dan de rest van je leven angst? Aan de andere kant kun je je wel in een vroegtijdig stadium laten behandelen. Toch lijkt het me bijzonder goed om te weten of alles goed is gesteld met je lichaam, wat je organen zijn die als je minder goede plek worden aangeduid en hoe je bepaalde zwakke plekken in je lichaam kunt beschermen en kunt voorkomen dat dit erger wordt.

Op dit moment overweeg ik zeker om een total bodyscan bij Privatescan te laten uitvoeren. Bij Privatescan is dat ideaal want je kunt terecht zonder verwijzing. Ook kun je bepaalde lichaamsdelen uitgebreid laten controleren en dus maatwerk of een speciale behandeling kiezen waarop bepaalde aandacht wordt gegeven aan de organen die jij goed wilt hebben onderzocht. Je kunt snel een scan laten maken van je klachten en voor mij betekent dit dat ik graag meer inzicht wil in mijn darmklachten. Als ik zou bellen, kan ik binnen 1 tot 2 werkdagen terecht en dan hoef je ook niet lang in spanning te zitten. Je krijgt de uitslag meteen mee naar huis. En je kunt zonder verwijzing dit onderzoek laten uitvoeren. Het lijkt mij goed om een goed beeld te hebben van mijn gezondheid en ik overweeg dit zeker om dit komende zomer te laten doen. Wat vind jij hiervan?

istock-682158022

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.