13

mrt

IMG_0999
In Lifestyle \ Geen categorie

Passiescore:

Tips voor een leuke voortuin

Door Redactie

Nu het voorjaar er weer aan komt, wordt het tijd om eens te denken aan een makeover voor je voortuin. Vaak staat die er na een lange winter wat treurig bij, en het is toch een beetje het visitekaartje van je huis. Hoe fijn is het om je eigen plekje te creëren, waar je nog de hele zomer van kunt genieten? Laat je inspireren door de tips die op een rijtje zijn gezet en maak van jouw voortuin echt iets bijzonders.

De praktische zaken 

Wat vind jij het meest belangrijk in de voortuin? Heb je een beschutte plek nodig voor een fiets of een auto of wil je er vooral lekker kunnen zitten en relaxen? Deze vragen moet je eerst kunnen beantwoorden voordat je aan de slag gaat. Als je wensen je duidelijk zijn, kunnen de praktische zaken aan de kant gezet worden en is het tijd om creatief te worden!

Back to basics

Een nieuwe bestrating maakt vaak al een wereld van verschil, en is dus ook een goed begin. Kies bijvoorbeeld voor een strakke, moderne voortuin en ga voor grote tegels. Houd je meer van klassiek, dan zijn kleinere tegels als klinkers juist een goed idee. Tuintegels leggen kan een vervelende klus zijn, dus overweeg om het te laten doen door een professional. Dan ben je ook verzekerd van het mooiste resultaat. Vraag een offerte aan voor bestraten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

IMG_0998

Sfeer 

Een voortuin is eigenlijk de eerste indruk die je huis geeft: het is het eerste wat een bezoeker ziet, en het enige wat voorbijgangers zien. Wel zo fijn dus als de sfeer van je voortuin overeenkomt met jouw stijl, en een sfeervolle, gezellige indruk maakt. Of je nu voor klassiek of modern gaat, planten en bloemen maken hierin het verschil. In een betegelde tuin zijn grote bloembakken erg mooi, maar je kunt ook kiezen voor borders met struiken of bodembedekkers. Let er wel op dat de planten die je kiest geschikt zijn voor jouw tuin, en dat ze niet te veel wind vangen of te weinig zon krijgen. Daarmee voorkom je dat jouw gekozen bloemen en planten niet optimaal groeien en bloeien, en dat zou zonde zijn van je nieuwe voortuin.

Verder is het vooral afhankelijk van jouw smaak en stijl. Ga je voor een rustgevende, Japanse Zen-tuin? Of hou je juist van de charme van wild groeiende bloemen en laat je je inspireren door de Engelse cottage-stijl tuinen? Kies voor strakke lijnen en een moderne stijl, of maak het juist gezellig en knus met decoraties. Wat je ook kiest, van jouw opgeknapte voortuin zul je nog lang kunnen genieten.

IMG_0999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.