19

mei

Annie MG Scmidt

Passiescore:

Terug van weggeweest: was getekend Annie MG Schmidt in De La Mar

Door Tamara Schellekens

Een paar weken geleden ging ik met mijn moeder naar Was getekend, Annie MG Schmidt. Het verhaal van de nieuwe Nederlandse musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt’.

De musical heeft scherpe humor en bevat natuurlijk bekende nummers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Voor mijn moeder was het helemaal een feestje der herkenning. Ze kon bijna op de meeste nummers meezingen.

Collage Annie MG Schmidt

De zoon van Annie M.G. Schmidt, Flip (gespeeld door Willem Spaaij) speelt een prominente rol in de musical. De musical is een ode aan haar leven vol kansen, mogelijkheden en verrassingen. Annie M.G. Scmidt ken ik zelf van Puck van de Petterflat, Jip en Janneke en ook voor mij was het heel herkenbaar. Ik heb me ook van het begin tot het einde goed vermaakt en werd meegenomen in het verhaal. Deze musical is dus herkenbaar voor de generatie van mijn moeder (rond de 70 jaar), als ook voor dertigers en veertigers.

Het verhaal is gebaseerd op de biografie geschreven door Annejet van der Zijl, een van de meest bekende en gewaardeerde schrijvers in de Nederlandse geschiedenis. Leuke nummers “Margootje”, “Ik zou je het liefste in een doosje willen doen” en “Vluchten kan niet meer” worden ten gehore gebracht door Simone Kleinsma. Zij is toch wel de koningin van de Nederlandse musicals. Ook dit keer stond ze zelf in het De La Mar in Amsterdam. Zelf vond ik Flip (Willem Spaaij) zijn rol op een vlotte, humoristische en leuke manier vertolken.

Vanaf 29 mei is de musical Was getekend Annie M.G. Schmidt weer terug in De La Mar in Amsterdam. De musical is inmiddels onderscheiden door vier musical awards: beste vrouwelijke hoofdrol (Simone Kleinsma), beste vrouwelijke bijrol (Marjolijn Touw), beste script (Dick van den Heuvel) en beste musical Groot.

Kaarten voor de musical bestel je hier.
Collage Annie MG Schmidt 2

Passievrouwen is voor deze musical uitgenodigd. Dit verandert mijn mening niet. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.