31

aug

Sweetlivingshop 3
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle

Passiescore:

Tips om lekker te slapen in de herfst

Door Redactie

Wat was het de afgelopen weken lekker weer. Je had geen dekbed nodig met deze hitte. Maar nu het weer verandert, is het weer lekker om je dekbed om je heen te hebben. Het is nu september en dat betekent dat we langzaam naar de herfst gaan kijken. Het wordt echt kouder en dan kun je verlangen naar de warme avonden thuis. De blaadjes vallen van de bomen, de wintertijd komt eraan en het wordt vroeger donker. We zetten de lekkerste slaaptips voor je op een rij.

Frisse slaapkamer

Een lekkere rustige en opgeruimde slaapkamer zorgt voor veel rust. Ik kan enorm genieten van fris beddengoed en een heerlijk opgemaakt bed. Ook de temperatuur op de slaapkamer mag bij voorkeur niet warmer zijn dat 20 graden. Natuurlijk kun je een elektrisch deken gebruiken, maar het is fijn als je lichaam de mogelijkheid krijgt om af te koelen. Maak je slaapkamer lekker comfortabel en een fijne plaats om te zijn!

Slapen 2

Vitamine D

Probeer nu het nog kan zoveel mogelijk vitamine D mee te pakken. Al het zonlicht is goed. Je lichaam maakt het zelf aan als je zonlicht krijgt. Vaak heb je een tekort aan deze vitamine D. Ik heb het zelf ook extra moeten slikken. Als je te weinig vitamine D krijgt, dan kun je lichter slapen en word je vaker wakker. Een andere tip is om veel vette vis te eten in de herfst en de winter want dan krijg je extra van deze vitamine binnen. Eventueel zou je ook een extra supplement kunnen nemen.

Daglicht

Tussen de middag in de pauze even een wandeling buiten. Zelf probeer ik ook een aantal keren per week te gaan wandelen. Zo blijf je fit en krijg je genoeg daglicht. Door alleen maar binnen te zitten in donkere kantoren krijg je minder energie en een minder opgewekte stemming. Jezelf dwingen om naar buiten te gaan, is goed. Wat dacht je van een lekkere wandeling door het bos? Wanneer je echt te weinig licht krijgt, is lichttherapie ook een oplossing.

Sokken

Het klinkt misschien vreemd, maar sokken in je bed zorgen voor warme voeten en dat is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Je moet het ook weer niet te warm hebben, maar het is wel belangrijk dat je voeten warm genoeg zijn. Als je het echt koud hebt, kun je altijd nog een kruik nemen. Of lekkere wijde slaapsokken die niet knellen of een lekkere warme douche voor het slapen gaan.

Tijd voor jezelf

Ook in de herfst is het belangrijk om lekker tijd aan jezelf te besteden. Een avondje lekker vroeg naar bed, een heerlijk badritueel of lekker op de bank met een kopje thee! In de zomer ben je vee buiten, maar in de herfst is het heerlijk in huis!

Wat voor verschil merk jij met slapen in de zomer of in de herfst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.