1

jul

fantasticable_3
In Lifestyle \ Lifestyle, Weekendtips

Passiescore:

Vakantie budgettip: de Ardennen

Door Tamara Schellekens

Binnenkort ga ik een lekker weekend naar de Ardennen. Eind juli hebben we met een hele grote groep een accommodatie gehuurd en het is fijn dat je op vrijdagmiddag kunt vertrekken en gewoon in een relatief korte tijd in de Ardennen bent. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en hebt echt het gevoel er helemaal tussenuit te zijn. 

Twee jaar geleden gingen we tijdens het Bourgondisch weekend naar Gent en toen hebben we met z’n allen een kanotocht gemaakt. Ook in Thailand vond ik dit leuk om te doen. Maar ook fietsen, wandelen of met een huifkar. Alles kan in de Ardennen. De Franse Ardennen heeft het allemaal. En de bereikbaarheid is helemaal ideaal: in 3 1/2 tot 4 uur rijden ben je er. Klik hier voor meer informatie over deze regio.

Scheuren met de scooter 

In de Ardennen is het leuk om in het plaatsje Givet een scooter te huren. Het plaatsje ligt naast de Maas en pal aan de grens met België. Een hele dag, een halve dag of maar 2 uur, alles is mogelijk. Je kunt zelf een route bepalen of een gis vragen om je te helpen. Iedere vrijdagavond organiseren ze een ‘Givet bij avondlicht’ tocht, aanvang 20.00 uur. En als het je dan zo goed bevalt, is het zeker te overwegen om misschien een scooter aan te schaffen? Je kunt hem tegenwoordig ook leasen via Scooterlease-XL.

150006313330

Het strand op het plein in Charleville-Mézières

Het plein in de stad Charleville-Mézières is schijnbaar heel indrukwekkend. In de zomer verandert dit tot een heus strand van 21 juli tot en met 19 augustus. Allerlei sporten zoals zumba, jeu de boules (een echte typische Franse sport), beauchvolleybal, badminton…een grote zandbak. Waan je op een lekker strandbedje of begeef je in een aqaububbel, een plastic waterbal en loop op het zwembadwater.

Verrassend vervoer met de trein

In de Franse Ardennen kun je een mooie treinrit maken tussen Aisne, Marne en Meuse van ongeveer 40 km. Je reist via Attigny, Vouziers en Challerange. Leuk om op zondag te doen!

Parachute springen

Met een flashback naar Nieuw-Zeeland toen ik op 4 m hoogte uit een vliegtuig sprong, heb je in Fumay, Montherme, Laifour of Joigny ook de mogelijkheid om te papapenten. Wie onder ons is de durfal? Of een leuke vlucht met een klein vliegtuigje vanaf de luchthaven in Belval? De prijs valt mee: € 40,-.

fantasticable_2

Tandemparachutespong
De Franse Ardennen vanaf kikvorsperspectief verkennen kan bijvoorbeeld al kanoënd over een van de vele rivieren maar voor een spectaculaire bird’s eye view doe je in Belval een parachutesprong, je kunt vanuit verschillende locaties parapenten waaronder Joigny, Laifour, Montherme en Fumay. Een rondvlucht met een klein vliegtuigje vanaf de luchthaven van Belval kan al vanaf 40 euro.

Rotsformatie Roc de la Tour

Ook voor de wandelaars heeft de Franse Ardennen veel te bieden. De rotsformatie op 400 meter hoogte is mooi: de edelman, verliefd op een schone dame, moet een deal sluiten met een duivel. In ruil voor de bouw van een mooi kasteel om zzijn schone dame te overtreffen.

Ter land, ter zee en in de lucht in de Franse Ardennen! Er valt genoeg te beleven in de Franse Ardennen en het is nog betaalbaar ook.

fantasticable_3

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.