16

jan

IMG_9236
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle

Passiescore:

Waarom veel glas mooi is voor je interieur

Door Redactie

In januari is het weer heerlijk om je huis op te ruimen. Kerstspullen eruit, nieuwe keuzes maken en lekker je interieur opfrissen. Zo kun je ook meer gebruik maken van de lichtinval in je huis en kun je ook weer nieuwe accenten aanbrengen. Ook met glas kun je veel leuke dingen doen. En nu de winkels dicht zijn, kun je ook heel gemakkelijk online glas bestellen

Maar wat doet glas met een ruimte? We vinden het leuk om je een aantal tips te geven. Een leuke trend op dit moment is veel glas in huis. Van glazen deuren tot aan kleine glazen accessoires. Ook kun je deze materialen en deuren gemakkelijk combineren dus dat is een mooi pluspunt. Heb jij al zin om je huis een make-over te geven in deze nieuwe maand van het jaar?

Vazen

Ook kun je heel leuk combineren met het stylen van verschillende soorten kleuren en vazen. Je hebt verschillende maten en soorten en je kunt dus een grote vaas als eyecatcher nemen of juist een paar kleine vazen in verschillende formaten. Ook kun je kiezen voor bijzondere vazen met luchtbellen of bijzondere vormen.

Glazen tafel

Een glazen tafel is altijd mooi in het interieur. Nu zijn onze meisjes nog erg jong en kiezen we niet zo snel voor een glazen (salon)tafel, maar bij oma staat deze tafel wel. Je kunt er leuke onderzetters of tijdschriften onderin leggen en dit geeft een leuk en speels effect. Een glazen tafel past overal goed bij en oogt chique.

Vitrinekast 

Je kunt bijvoorbeeld glas leuk variëren met een glazen vitrinekast. De ruimte lijkt groot omdat je door de kast heen kan kijken en dit geeft een ruimtelijk beeld. Zo blijft je (woon)kamer er groot uitzien en heb je ook een mogelijkheid om een fictieve scheidingswand aan te brengen. Ook kun je de vitrinekast decoreren met mooie spulletjes zoals beelden, glazen of andere leuke en mooie herinneringen.

Deuren

Iets wat je steeds meer in ieder huis ziet terugkomen, zijn industriële glazen deuren. Het geeft de ruimte nog meer grootsheid. Wel zijn ze minder geschikt voor kleine kinderen, omdat je de vieze vingers er gemakkelijk op terug kunt zien. Dat wordt dus regelmatig schoonmaken! Wij hebben er toch voor gekozen om in ons interieur deze mooie glazen deuren toe te voegen omdat we dit echt prachtig vinden.

Verbouwing

Lampen

Ook kun je met glas heerlijk variëren met lampen. Een hanglamp boven de eettafel of een staande lamp of vloerlamp? Het is een mooi kunstwerk als je verschillende glazen lampen gebruikt in je interieur.

Wist je ook dat je verschillende soorten glas hebt? De triple glas prijs is variërend. Je hebt standaard dubbel glas, HR glas, HR+ glas,  HR ++ glas en driedubbel glas. Dit laatste wordt ook wel triple glas genoemd. Drie dubbel glas wordt gebruikt voor woningen met een zo hoog mogelijke energiebesparing. Deze glassoort bestaat uit drie glasplaten en laat het minste warmte door. Misschien goed om rekening mee te houden? Ken je de triple glas soort al?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.