11

mrt

Keukenhal 4
In Lifestyle \ Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

De nieuwste keukentrends en kleuren

Door Redactie

Dit jaar hebben we ook de keuken op de planning staan om aan te pakken. We vinden het vooral leuk om het weer een nieuwe en frisse look en feel te geven. Maar voordat we op zoek gingen naar een nieuwe keuken hebben we eerst de trends en ontwikkelingen bekeken. We vinden het leuk om jullie mee te nemen in deze leuke ontwikkelingen van de verschillende stijlen en kleuren.

Zwart

Voorheen was het vooral wit wat de scepter zwaaide, maar nu zie je dat zwart weer helemaal terug is. Een zwarte keuken is elegant en exclusief en daar kiezen op dit moment veel mensen voor. Zelf vinden we dit nog wel een spannende kleur. Ook een andere kleur, die je steeds vaker ziet terugkomen, is de botanische tuin stijl en kleur. Een mix van verschillende soorten kleuren die een speels en beetje tropische sfeer laat zien. Ben je al naar showroomkeukens gaan kijken?

Keuken Future - Fotografie Keukenhal Roermond

Keuken Future – Fotografie Keukenhal Roermond

Huiselijkheid

Ook de landelijke en huiselijke keuken is weer helemaal in. Het geeft ook de cozy sfeer en nostalgie weer maar een landelijke keuken is tegelijkertijd heel stijlvol. Daar tegenover staat de industriële, krachtige en robuuste stijl centraal. Je ziet hier vooral de basis van materialen zoals geborsteld hout, steen, beton, metaal en soms ook wel glas en leder. Je ziet hier vaak ook oude fabrieksruimten, die in een nieuw en trendy jasje zijn gestoken. Voornamelijk hout is onmisbaar in deze keukentrend. Ook kun je de keuken mooi aankleden met zwart, grijs, donkerrood. Hier zie je vooral geen tierelantijntjes.

Rust

Kies je voor rust en minimalisme? Ook zie je hier verschillende vormen en maten van keukens in terug. Hier zie je dat de lichte en zachte kleuren het toonbeeld laten zien. Een beetje de Scandinavische stijl met de kleuren wit, ijsblauw, zachtroze en mintgroen. En lichtkleurig hout zie je hier ook veel terug. Je kunt hier ook weer tijdelijke en natuurlijke materialen gebruiken. Het voordeel is dat je dit ook vaak ziet passen in alle huizen en keukens. De basis van de keuken is neutraal dankzij de kleuren. Hier vind je met name de kleuren wit, grijs en zwart. Ook hier kun je gemakkelijk aanpassingen doen met kleine veranderingen zoals accessoires. Als je je keuken opleukt met houten wandplanken en leuke potten neerzet, is dit mooi en geeft meteen een extra effect. Ook houten wandplanken is hier een leuke suggestie.

Keukenhal 4

Vintage 

Houd je juist van klassiek? Bijvoorbeeld gekleurde tegeltjes en retro keukenapparatuur die vooral de nostalgie oproepen? Dan val je waarschijnlijk voor de meer vintage en klassieke uitstraling van een keuken. Het idee van retro is dat je vooral teruggrijpt op producten en ontwerpen uit het verleden van het product. De nostalgische modetrend wordt in een nieuw jasje gestoken en de retro keukens zijn namelijk spiksplinternieuw maar worden wel geïnspireerd door de stijl uit de jaren ’60 en ’70. Karakteristiek is dat je profiteert van de gemakken van nu met een twist naar de karakteristieke stijl.

Fotografie Keukenhal Heerlen

Fotografie Keukenhal Heerlen

Wellicht is het ook afhankelijk van jouw budget wat je kiest en daarom ook interessant om naar goedkope keukens te kijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.