22

mrt

Thnx
In Lifestyle \ Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Gelukkig zijn er nog eerlijke vinder maar toch tips om geen dingen kwijt te raken

Door Redactie

Toch zijn er nog eerlijke mensen in deze wereld. Onlangs was ik mijn bankpas verloren en via de sociale media werd mijn bankpas uiteindelijk bij mij terug bezorgd. Ik kon mijn pinpas twee straten verderop ophalen en als beloning had ik een lekkere chocoladereep meegenomen om te bedanken. Het toeval wil dat de vinder die dag ook nog jarig was. 

Thnx 

Maar soms is het best wel fijn om waardevolle spullen te kunnen labelen. Een mooi voorbeeld daarvan is Thnx! Een paar weken leerde ik dit kennen en ik kreeg een leuke tag mee om uit tet testen. De Thnx tag is een unieke tag, die je met een unieke QR-code kunt scannen. Daar koppel je zelf je gegevens aan. Wanneer je iets onverhoopt mocht kwijt raken, dan kun je de vinder altijd traceren door middel van de QR-code. Het voordeel is dat je elkaar adres nier te zien krijgt, maar dat alles anoniem blijft. Het is een uniek en onderscheidend systeem, waarbij je de tag dus aan je persoonlijke spullen hangt. Ik vind het ideaal voor mijn rugtas en ook mijn telefoon. Het is heel simpel, je scant de QR-code, download de app van Apple of Android, je registreert jezelf via Facebook of Apple, je registreert je account en geef de tag een speciale naam. Alles volgt vanzelf.

Thnx

Tips om geen spullen kwijt raken 

Maar soms is het vaak ook even goed nadenken waar je je spullen ook alweer hebt neergelegd. Juist de dingen, die je dringend nodig hebt, zoals je pinpas, portemonnee of mobiele telefoon, kun je nog wel eens kwijt raken. En onze lieve peutertjes gaan ook nog wel eens op sleeptouw met kleine spulletjes. Dat vinden ze het leukste om te doen. Zo vind je steeds weer overal je kleine spulletjes terug. Maar het is wel handig om meer in het nu te leven. Dat zorgt ervoor dat je minder dingen vergeet. Het is namelijk ook bewezen dat de spullen, die je kwijt raakt, juist vaak binnen een straal van 50cm liggen waar je ze voor het laatste hebt gebruikt.

Het is handig om alle spullen in huis een vaste plaats te geven. En ook handig om logisch na te denken waar je alles neer legt. Onlangs hebben we ons hele huis weer opgeruimd en alles voor de voorjaarsschoonmaak goed gesorteerd en in plastic dozen gedaan, labels erop en alles op zolder neergezet. Dat geeft toch altijd een opgelucht en opgeruimd gevoel en is heerlijk om zo het voorjaar te starten. Ook kun je de spullen, die je altijd meeneemt als je je huis verlaat, in een etui doen en dan meenemen. Een vast tasje of dingen in een vast bakje doen.

Hoe ruim jij jouw spullen p?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.