22

jun

EG Photography
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

De perfecte vloer: alle voor- en nadelen

Door Redactie

Wanneer je je huis gaat inrichten, is een van de belangrijkste en meest uitdagende taken welk soort vloer je gaat kiezen. Een vloer is een belangrijk element in je interieur dat niet alleen de esthetiek van je woning bepaalt, maar ook het comfort en de functionaliteit ervan. Er zijn ontzettend veel soorten vloeren, en dat maakt het kiezen nog moeilijker. In dit artikel krijg je een overzicht van verschillende soorten vloeren, zodat je zeker de beste keuze kunt maken. 

Laminaat

Wanneer je op zoek bent naar een budgetvriendelijke, maar toch erg stijlvolle vloer, is laminaat een goede keuze. Dit alternatief voor houten vloeren is bedekt met een slijtvaste laag. Hierdoor is laminaat bestand tegen krassen en vlekken, wat erg handig is wanneer je kinderen of huisdieren hebt. Laminaat is gemakkelijk te installeren. Het nadeel van laminaat is, dat het alleen de uitstraling van echt hout kan nabootsen, en dus niet de warme en authenticiteit van een echte houten vloer uitstraalt.

EG Photography

Parket

Wanneer je voor parket kiest, kies je voor een massieve houten vloer die bekend staat om zijn elegantie en duurzaamheid. Met parket voeg je tijdloze charme toe aan je interieur. Parket bestaat in verschillende patronen en biedt sowieso een luxueuze uitstraling. Het nadeel van parketvloeren is dat ze gevoelig zijn voor vocht en krassen. Door je vloer goed te onderhouden, blijft dit soort vloerbedekking echter wel generaties lang mooi.

Tegels

Iets helemaal anders dan parket, zijn tegels. Dit soort vloerbedekking is duurzaam en waterbestendig, en dus uitermate geschikt voor keukens en badkamers. Ook in je entree is een tegelvloer erg handig. Je kunt keramische tegels in allerlei soorten, maten en uitvoeringen terugvinden. Je hebt dus veel creatieve vrijheid wanneer je voor een tegelvloer kiest. Voor intensief gebruikte ruimtes kies je dan weer beter voor porseleinen tegels, aangezien die nog duurzamer en ook minder poreus zijn dan keramische tegels. Een nadeel van tegelvloeren is dat ze koud en hard aanvoelen. Dit kun je verhelpen door een tapijt te gebruiken.

Vinyl

Een vinyl- of PVC vloer is een veelzijdige en waterbestendige soort vloerbedekking. Hierdoor is een PVC vloer de ideale vloer om in je keuken, badkamer of in een andere vochtige ruimte te gebruiken. Ook dit soort vloerbedekking kun je in talloze designs vinden. Het grote voordeel daarvan is dat je het uiterlijk van een duurdere soort vloer kunt bereiken, zonder dat je dit voelt in je portefeuille. Kies bijvoorbeeld voor een hout-, steen-, of tegelmotief om de indruk te wekken dat je voor een luxueuze materiaalsoort gekozen hebt. Een ander voordeel van een PVC vloer is dat je hem gemakkelijk kunt schoonmaken en onderhouden. Bovendien is deze vloer zeer bestand tegen vlekken en slijtage, en dus ideaal voor huishoudens met kindjes of huisdieren.

Weloverwogen keuze

Kies de juiste vloer door rekening te houden met je levensstijl, budget en persoonlijke voorkeuren. Door verschillende opties te overwegen, maak je een weloverwogen keuze die je huis zowel mooi en functioneel als comfortabel maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.