28

mei

IMG_9236
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Waarom opruimen ook ruimte maakt in je hoofd!

Door Redactie

Vaak laten we in de ochtendrush ons huis achter in wanorde. De kinderen zijn op school geraakt en hebben een volle brooddoos mee, check. Al de rest moest even naar de achtergrond verdwijnen. Als we dan na een lange werkdag met de boodschappen binnenkomen, lijkt het net een slagveld. Herkenbaar? Hierbij enkele tips om alles net iets gestroomlijnder te laten verlopen. 

Vermijd onvoorziene tijdvreters

Dat er ’s morgens te weinig tijd is om zich rustig klaar te maken heeft dikwijls te maken met kleine dingen die veel tijd kosten. Meestal is dat het zoeken naar bijvoorbeeld jouw gsm of jouw sleutels. Of je krijgt twijfels over jouw outfit waardoor je nog snel iets anders wil aantrekken. Een goede voorbereiding kan een enorme hulp zijn en dat betekent ook dat alles zijn vaste plek krijgt in huis. Probeer eens de avond voordien jouw kleren klaar te leggen en leg jouw sleutels op een vaste plaats zoals bijvoorbeeld op de schoenenkast zodat je niet eindeloos hoeft te zoeken.

Kleine frustraties

Het is perfect mogelijk dat je na een vermoeiende werkdag vervalt in eindeloze discussies over kleinigheden. Vaak gaat het dan over kousen die overal rondslingeren, een T-shirt op de grond of een rondslingerende afstandsbediening van de tv die onvindbaar is rond het tv meubel. Maak daarom binnen je gezin goede afspraken over wat waar moet liggen. Zo ga je een rustige avond tegemoet zonder dat je je druk hoeft te maken over rommel die overal rondslingert.

EG Photography

Opruimtechnieken

Naast de kleine tips moet je het soms ook eens radicaler aanpakken. Je kent misschien de opruimtechnieken van Marie Kondo maar bent er nog niet in geslaagd om ze in de praktijk te brengen. Tijd om daar verandering in te brengen! Trek enkele dagen uit om aan de slag te gaan met opruimen. We hebben de neiging om kamer per kamer aan de slag te gaan maar de techniek bestaat er net in om op te ruimen per categorie en niet per locatie. Het draait vooral om het gevoel dat je hebt bij bepaalde spullen. Wanneer ze je weinig blijdschap schenken, is het immers makkelijker om er afscheid van te nemen.

Heb je het niet zo begrepen op deze techniek, werk dan vooral je eigen opruimschema uit.  Misschien werkt het voor jou perfect om op een vast tijdstip een kamer op te ruimen. Een belangrijke tip hierbij is om over voldoende dozen of opbergsystemen te beschikken die jou toelaten om effectief te kunnen opruimen. Wanneer je gewoon spullen begint te verplaatsen van de ene naar de andere kamer zonder dat ze een vaste plaats hebben, raak je binnen de kortste keren weer in de problemen. Label de plaatsen waar je spullen bewaart, zodat je ze ook meteen weer terugvindt tijdens de opruiming. Het zal zorgen voor orde en rust, niet alleen in je huis maar ook in je hoofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.