10

aug

Huis besparen ING
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Gaat het zomaar om de energiebron van je huis aan te passen?

Door Redactie

Duurzaamheid, rekening houden met ons milieu voor de kinderen later en geld besparen staan op onze agenda. Het is soms best lastig om te kijken hoe je energie kunt besparen en het lijkt vaak moeilijk om over te stappen naar een andere energieleverancier. Maar soms heb je ook te maken met grote uitgaven zoals de aankoop van een nieuwe CV-ketel. Waar moet je dan allemaal opletten bij de aanschaf van een nieuwe CV-ketel?

Onderhoud

Vaak kies je voor een nieuwe CV-ketel als je huis meer dan 25 jaar geleden is gebouwd. Ook zijn er een aantal muren of gedeelte van de woning nog minder goed geïsoleerd. Vaak heb je dan ook geen vloerverwarming en heb je een gemiddeld gasverbruik van 10 kubieke gas per vierkanten meter op basis van een huishouding van twee personen. Het is belangrijk om te letten op een energiezuinige CV-ketel met energielabel A++ en voor tapwater label A. Waar in huis staat je CV-ketel? Misschien is het nu het juiste moment om te kijken of je wel de goede plek hebt? Kijk ook goed naar de energiebesparende stand want je CV water hoeft niet continue 90 graden te zijn en soms is 70 graden al voldoende. Ook hier kun je in verduurzamen. Cvkoopjes.nl heeft een aantal mooie mogelijkheden voor een goede prijs.

Huis besparen ING

Energiebesparing 

Bij nieuwe ketels heeft ook het tapwater een energiebesparende stand. Je kunt hier samen met een installateur naar kijken.
Als je de waterzijdig kunt regelen, kan dit soms veel geld besparen op je energierekening. Hierdoor komt de juiste warmte op de juiste plaats in huis. Dit kan soms wel 10% schelen op je energierekening en is mooi meegenomen. En als je dan toch meteen kijkt voor een nieuwe CV-ketel kun je ook kijken naar een nieuwe thermostaat. Alvast oriënteren om nog meer inzicht te geven in je energieverbuik en eventuele energie-opwekking met zonnepanelen geeft een goed overzicht.

Warmtepomp

Tegenwoordig kun je je ook oriënteren op een warmtepomp, maar dan moet je wel beneden vloerverwarming hebben en ook een grondgebonden vloer hebben. Dit is vooral een optie en mogelijkheid in meer nieuwere huizen en vraagt een behoorlijke investering. Wat voor CV-ketel en/of warmtepomp heb jij in jouw huis?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.